ABD Eski Başkanı George H. W. Bush Hayatını Kaybetti!

"Baba Bush" olarak da bilinen ABD'nin 41. Başkanı George H. W. Bush 94 yaşında hayatını kaybetti. Açıklamayı oğlu George W. Bush yaptı.

01.12.2018-09:10 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-10:54)

Eski ABD Başkanı George H. W. Bush'un 94 yaşında yaşamnı yitirdiği belirtildi.

ABD'nin 43. başkanı George W. Bush tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, "Baba Bush" olarak tanınan 41. ABD Başkanı Bush'un yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bir süredir tedavi altında olan Bush'un, Teksas eyaletinin Houston şehrinde öldüğü açıklandı.

"BİR EVLADIN İSTEYEBİLECEĞİ EN İYİ BABA"

Açıklamada, "Jeb, Neil, Marvin, Daro ve ben kayda değer 94 senelik hayatının sonrasında babamız Bush'un öldüğünü bildirmekten dolayı üzgünüz. George H.W. Bush yüksek bir karaktere sahipti ve bir çocuğun isteyebileceği en iyi babaydı." sözlerine yer verildi.

GEORGE H. W. BUSH KİMDİR

George H. W. Bush, 12 Haziran 1924 senesinde ABD'de doğdu. George H. W. Bush'un babası da Amerika Birleşik Devletleri Senatosu'nda senatör olarak vazife yapmıştır. ABD Temsilciler Meclisi Teksas üyesi olarak 1967 senesinde siyasi yaşamına başladı. 1971 senesinde ABD'de Birleşmiş Milletler Elçisi olarak vazife yaptı. 1976 senesinde CIA'nın genel drektörü olan Bush. 1981 senesinde de Başkan Ronald Reagan'ın yanında Başkan Yardımcısı oldu.

1988 senesindeki genel seçimlere Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olarak girdi ve seçimleri kazanarak ABD'nin 41. başkanı seçildi. George H. W. Bush'un dönemindeki en önemli olayı 1990 senesinde Saddam Hüseyin'in Kuveyt'i işgal etmesi ve George H. W. Bush'un birçok Avrupa ve Ortadoğu devletinden aldığı destekle Kuveyt'e müdahale ederek Irak ordusunu Kuveyt'ten çıkartmasıdır. 4 sene süreyle başkanlık yapmasının ardından 1992 seçimlerinde Demokrat Partinin adayı Bill Clinton'a karşı seçimi kaybederek siyasi hayatına nokta koydu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal