Coronavirüse Yakalanan Adam Virüsü Yaymak İçin Bara Gitti

Japonya'da coronavirüse yakalandığı tespit edilen ve evinde beklemesi için uyarılan bir şahıs, "Virüsü yaymaya gidiyorum." diyerek art arda iki bara gitti. Şahıs bar çalışanlarının şikayeti üzerine gözaltına alındı.

09.03.2020-11:36 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-11:23) Coronavirüse Yakalanan Adam Virüsü Yaymak İçin Bara Gitti

Japonya'nın Gamagori şehrinde yaşayan ve ebeveynlerinde virüs tespit edilen adama, çarşamba günü başvurduğu hastanede coronavirüs teşhisi konuldu. Sağlık görevlileri, adama 1 gün evinden çıkmaması yönünde uyarıda bulundu. Fuji News Network'ün aktardığına göre şahıs bu uyarıya uymadı ve ailesine "Virüsü yaymaya gidiyorum." diyerek art arda iki bara gitti.

İlk olarak taksi tutarak bara giden şahsın, daha sonra yürüyerek Filipin barına gittiği öne sürüldü. Şahıs, burada diğer müşterilere coronavirüs testinin pozitif çıktığını anlatmaya başladı. Durumdan şüphelenen ve endişe duyan bar çalışanı ise durumu yerel sağlık yetkililerine bildirdi. 

İhbar üzerine koruyucu kıyafetli polisler bara geldi. Polisler olay yerine geldiğinde şahsın taksiye binerek eve gittiğini öğrendi. Öte yanda hasta ertesi gün tedavi kurumuna gönderildi.

FNN'ye konuşan şehir yetkililerine göre iki bar dezenfekte ve sterilize edilirken, barların müşteri ve çalışanlarının da virüs için test edildiği bildirildi.

Yerel medyaya konuşan bar çalışanlarından biri ise "Bunu kafamda oturtamıyorum. Kelimelerle anlatmak zor, sadece sinirliyim." dedi.

Öte yandan yetkililer basın açıklamasıyla halktan özür diledi. Gamagori Belediye Başkanı Toshiaki Suzuki de, "Talimata uymayıp evde kalmaması son derece üzücü." dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal