Japonya'da Coronavirüs 2 Can Daha Aldı

Japonya’da coronavirüs sebebiyle 2 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ülkedeki virüse bağlı can kaybı 14'e çıktı.

08.03.2020-10:56 - (Son Güncelleme: 08.03.2020-10:54) Japonya'da Coronavirüs 2 Can Daha Aldı

Japonya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, daha önce virüs sebebiyle karantinaya alınan geminin yolcularından bir kişinin daha yaşamını yitirdiği bildirildi. Hong Konglu olduğu öğrenilen yolcunun yaşı ya da cinsiyeti konusunda bilgi verilmedi. Bunun dışında Japonya'nın Nagoya kentinde yaşayan yaşlı bir erkeğin de coronavirüs sebebeiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi. Japonya'da karantina altına alınan Diamond Princess adlı geminin yolcuları arasında can kaybı 7'ye çıkarken, ülkenin farklı eyaletlerinde ise hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Japonya'da şu ana kadar toplam 14 kişi coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

TOPLAM VAKA SAYISI BIN 159'A YÜKSELDİ

Japonya Sağlık Bakanlığı ve yerel hükümetlerin verilerine göre, ülkedeki coronavirüs vakalarının sayısı bin 159'a çıktı. Vakaların 696'sını daha önce karantina altına alınan Diamond Princess isimli geminin yolcularının oluşturduğu söylenirken, gemi yolcuları dışında Japonya'nın farklı eyaletlerinde 449 vakaya rastlandığı açıklandı. Japonya hükümetinin Vuhan'dan tahliye ettiği 14 kişinin de toplam vaka sayısına dahil olduğu ifade edildi.

EN ÇOK GÖRÜLDÜĞÜ EYALET HOKKAIDO

Eyaletlere göre vaka sayılarının dağılımında Hokkaido 98 vaka ile virüsten en çok etkilenen eyalet olurken, onu 70 vaka ile Aichi takip etti. Tokyo'da şu ana kadar 64 vaka tespit edilirken, Kanagawa'da da 41 vaka bildirildi. Diğer vakalar ise ülkenin farklı eyaletlerinde görüldü. Dün itibarıyla iyileşme belirtisi gösteren 311 kişinin tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edildiği ifade edilirken, tedavisi süren 61 kişinin ise durumunun ağır olduğu açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal