Çin'den Gerilimin Yükseldiği Hong Kong Sınırına Askeri Yığınak

Fransız haber ajansı AFP, Çin Ordusunun, gerilimin sürekli arttığı Hong Kong sınırına askeri sevkiyat yaptığı gizli görüntülerini paylaştı.

15.08.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-12:50) Çin'den Gerilimin Yükseldiği Hong Kong Sınırına Askeri Yığınak

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde suçluların Çin'e iadesi tasarısına karşı Hong Kong Uluslararası Havalimanı'nda gösterilerine devam eden protestocular ile polis arasında çatışmalar hız kesmeden devam ediyor.

"ŞİDDET DURDUKTAN SONRA KARGAŞA AZALABİLİR"

Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam Cheng Yuet-ngor, protestolara ilişkin yaptığı açıklamada, şiddetin durmasından sonra kargaşanın azalabileceğini belirterek, Hong Kong'un düzenli, güvenli ve kanunlara uyan bir şehir olmasını temin etmenin sorumluluğunu taşıdığını söyledi.

Kanunlar ve hukukun üstünlüğü olmadan 7 milyon insanın yaşadığı Hong Kong'da barışçıl yaşam sürdürmenin aşırı derecede zor olduğuna dikkati çeken Lam, şiddet durunca diyaloğun başlayabileceğini söyledi.

FRANSIZ APF ÇİN ORDUSUNUN GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

Protestoların şiddeti artarak devam ederken, bu sabah bölgede iki kritik gelişme yaşandı. Fransız haber ajansı AFP, Çin ordusunun Hong Kong sınırında çekilmiş gizli görüntüsünü yayınladı. Görüntülerde Çin ordusunun bir stadyumda geçit töreni yaptığı göze çarparken, stadyum dışında çok sayıda zırhlı askeri araç ve kamyon olduğu anlaşılıyor. Bu görüntüler uluslararası çevrelerde endişeyle karşılandı. Zira Pekin yönetimi, Hong Kong'daki olaylar devam ederken bölgeye asker takviyesi gerçekleştiriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal