Çin ABD'nin Ticaret Müzakerelerinde Samimi Olmasını Bekliyor

Çin Ticaret Bakanlığı, Çin-ABD ticaret savaşında müzakerelerin devam etmesi için ABD hükümetinin samimiyetini ortaya koymasını talep etti

23.05.2019-13:31 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-13:32)

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Fıng, başkent Pekin’de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Çin-ABD ticaret savaşı ve ABD'nin Huawei'e karşı uyguladığı yaptırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Ticaret müzakereleri hakkında "ABD müzakerelere devam etmek istiyorsa, samimiyetini ortaya koymalı, yanlış hareketlerini düzeltmeli. Yalnızca eşit muamele ve karşılıklı saygı temelinde müzakereler kaldığı yerden devam edebilir." sözlerini kullanan Gao, ABD’nin son zamanlarda tek taraflı şekilde durmadan ticari gerginliği arttırdığını ve her türlü eylemle Çin-ABD ticaret müzakerelerinin sürekli zarar görmesine sebep olduğunu vurguladı.

"ABDÇİN ŞİRKETLERİNE BASKI UYGULUYOR''

Gao, Huawei'ye karşı uygulanan yaptırımlarla ilgili olarak da ABD’ye gerekli tepkiyi gösterdiklerini belirterek, ABD’nin bu tür "zorbalık yöntemlerine" en iyi yanıtın Çinli şirketlerinin gelişme ve büyümesini sürdürmesi olduğunu belirtti.

"ABD devlet gücünü kullanarak, Çin şirketlerini baskı altına alıyor, yalnızca iki ülkenin ticari şirketlerinin normal ticari iş birliğine ciddi şekilde bozmuyor, bunun yanı sıra küresel ticaret zincirinin güvenliğine de tehdit oluşturuyor. Çin buna kesinlikle karşı çıkıyor." şeklinde konuşan Gao, ABD’nin rasyonel bir şekilde hareket etmeyi devam ettirmesini ve böyle tehdit yöntemlerini düzeltmesini umduklarını ve mevcut gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Gao, bunun yanı sıra, Çin şirketlerinin yasal çıkarlarını kararlılıkla korumak amacıyla gerekli tedbirleri alacaklarını kaydetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal