Çin'den ABD'nin Huawei Kararına İlişkin Uyarı: Bekleyin Ve Görün

Çin Dışişleri Bakanlığı, Washington hükümetinin Huawei’ye getirdiği yasaktan sonra alınacak tedbirler için “bekleyin ve görün” uyarısında bulundu

20.05.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-13:21)

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada Washington hükümetinin Çin merkezli telekomünikasyon şirketi Huawei’ye getirdiği yasaktan sonra alınacak tedbirler için “bekleyin ve görün” uyarısı yapıldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang’ın açıklamaları, ABD Ticaret Bakanlığı’nın ülkenin ulusal güvenlik çıkarlarını korumak için ABD’li şirketlerin Huawei ile çalışmasını yasaklamasından sonra geldi.

Shuang, Huawei’ye getirilen yasaktan sonra alınacak tedbirler için “bekleyin ve görün” uyarısında bulundu.

GOOGLE'DAN YASAK  

Bunun yanı sıra ABD merkezli teknoloji şirketi Google, hizmetlerinin Huawei cihazlarında yasaklanacağını duyurdu.

Google, ABD devletinin kara listeye aldığı Çinli telekom ekipmanı üreticisi Huawei ile ekipman ve yazılım alışverişi gerektiren işlerini askıya aldı.

TESLİMATLARI DURDURACAĞI ÖNE SÜRÜLDÜ  

Diğer yandan medyada çıkan bazı haberlerde Almanya merkezli çip üreticisi Infineon Technologies’in Huawei’ye yapılan teslimatları askıya alacağı ileri sürüldü. 

ABD merkezli çip üreticileri Intel ve Qualcomm’un da Washington’ın söz konusu kararıyla Huawei’ye yazılım ve ürün göndermeyi sonlandırdığı kaydedildi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal