Tacikistan'da Cezaevinde İsyan: 32 Ölü

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe bulunan cezaevindeki isyanda 3 gardiyan ve 29 mahkum hayatını kaybetti

20.05.2019-13:52 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-14:08)

Tacikistan Adliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, başkent Duşanbe’nin 15 kilometre doğusundaki Vahdat Cezaevi'nde dün gece isyan çıktı.

Suriye'de terör örgütü DEAŞ saflarında öldürülen eski Tacik komutan Halim Gulmuradov’un oğlu Behruz Gulmurad ile diğer mahkumlar Fahreddin Gulov, Mahmadullo Şaripov ve Ruhulla Hasanov tarafından planlanan isyanda 3 gardiyan ve 29 mahkum hayatını kaybetti.

Yapılan açıklamada, terör örgütü DEAŞ üyesi olan söz konusu mahkumların, isyan esnasında 3 gardiyanı ve 5 mahkumu öldürdüğü, bazı mahkumları yaraladığı ve örgüte üye 8 mahkumu serbest bıraktığı kaydedildi.

MAHKUMLARI REHİN ALARAK KAÇMAYA ÇALIŞTILAR  

Cezaevinin sağlık ocağını da ateşe veren isyancıların birkaç gardiyan ve mahkumu rehin alarak kaçmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, emniyet kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 24 mahkumun öldürüldüğü, 35'inin yakalandığı aktarıldı.

Rehinelerin kurtarıldığı belirtilen açıklamada, cezaevindeki isyanın kontrol altına alındığı ve Cumhuriyet Başsavcılığının olaya ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal