Huawei'ye Karşı Bir Adım da Japonya'dan

Japon teknoloji devi Panasonic, Çin telekomünikasyon üreticisi Huawei’ye karşı ABD yaptırımlarının ardından, Huawei’ye satışı yapılan bazı bileşenlerin tedariğini askıya alma kararı verdi.

23.05.2019-11:26 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-11:21)

ABD ve Çinli telekomünikasyon teknolojileri üreticisi Huawei arasında devam eden ve ABD'nin yaptırım kararı ile zirveye çıkan gerilimde, bir adım da Japon teknoloji devi Panasonic'ten geldi.

Panasonic, Huawei'ye satışı gerçekleştirilen bazı bileşenlerin tedariğini askıya alma kararı verdi. Huawei'ye elektronik parçalar sağladığı bilinen Panasonic'in kararının yalnızca bazı teknolojik bileşenleri kapsadığı kaydedilirken, söz konusu bileşenlerin akıllı telefonlarla ilgili olduğu belirtiliyor. 

BAŞKA ÜRÜNLER İNCELENECEK

Osaka merkezli şirketin, Huawei'ye tedarik ettiği diğer ürünlerin satışının ABD Ticaret Bakanlığı kararından etkilenip etkilenmeyeceğini inceleyeceği belirtildi. Öte yandan Panasonic'in, ABD firmalarının parça ve teknolojisini kullanan yazılımların da dahil olduğu ürünlerinin ABD yaptırımları ile karşılaşabileceğini, tedariği kısıtlanan ürünlerin kapsamının artabileceğini değerlendiği belirtiliyor. Japon teknoloji üreticisinin ayrıca bünyesinde bulunan grup şirketlerine de Huawei ile olan ilişkilerini inceleme talimatı verdiği kaydedildi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal