Atina Sokaklarında PKK Mitingi

Türkiye’nin terörle mücadelesi devamlılıkla sürerken, Yunanistan’ın başkenti Atina’ya sıçrayan terör örgütü PKK yandaşları da çalışmalarına devam ediyor.

18.12.2018-12:03 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-11:49) Atina Sokaklarında PKK Mitingi

Türkiye’nin terörle mücadelesi devamlılıkla sürerken, Yunanistan’ın başkenti Atina’ya sıçrayan terör örgütü PKK yandaşları da çalışmalarına devam ediyor. Terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması amacı ile cumartesiden itibaren bu yana şehir merkezindeki Panepistimio Meydanı’nda açlık grevi yapan terör sempatizanları, Yunan hükümetini ve uluslararası kurumları Öcalan için mücadele etmeye davet etti.

TÜRKİYE’NİN OPERASYONLARINA ELEŞTİRİ

Milyonlarca kişinin katili Öcalan’ın İmralı’da hukuksuz bir şekilde hapis tutulduğu ileri sürülürken, 2016'dan şimdiye kadar kendisinden haber alınamadığı iddia edildi. Beklendiği üzere, PKK ile mücadele operasyonları da güçlü bir şekilde kınandı. Uluslararası kurum ve kuruluşların, Türkiye’nin PKK’nın Suriye kanadı YPG ile mücadelesine engel olması gerekliliği, Ayn el Arab’da (Kobani) cinayet işlendiği gibi klasik PKK savları tekrarlandı.

Yunanistan, PKK’yı Avrupa Birliği aracılığıyla terör örgütü olarak ilan ettiği halde, PKK yandaşlarının yoğun meydanlarda, sıklığı haftada birkaç kez olan mitinglerine izin veriyor. Parlamento binasının karşısında bulunan Syntagma Meydanı’nda da terör örgütü sempatizanları çoğunlukla Öcalan mitingleri gerçekleştiriyor, yoldan geçenlere 'Terörist Türk devleti, Kürtler’i katlediyor' türü cümleler içeren broşürler dağıtılıyor. PKKlılar, mitinglerinde söz konusu meydanın yakınında yer alan Türkiye Büyükelçiliği’ne de sıklıkla yürüyor, Büyükelçilik binası önünde taciz hamleleri yapıyor. Yunan polisi ise, büyükelçiliğe girme girişimi dışında herhangi bir müdahalede bulunmuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal