ABD'de Tarım İlacı Sebebiyle Kanser Olan Çifte 2 Milyar Doları Tazminat

ABD'de endüstriyel tarım şirketi, yaban otlarının temizlenmesi için kullandığı ürününün kansere neden olması sebebiyle bir çifte 2 milyar 55 milyon dolar tazminat ödeyecek.

14.05.2019-10:33 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-10:27)

ABD'de endüstriyel tarım şirketi, yaban otlarının temizlenmesi için kullandığı ürününün kansere neden olması sebebiyle bir çifte toplam 2 milyar 55 milyon dolar tazminat parası ödeyecek.

Oakland'daki eyalet mahkemesinin jüri üyeleri, Monsanto Co şirketinin ürünü Roundup Ready'nin, Alva ve Alberta Pilliod çiftinin, hodgkin dışı lenfomaya yakalanmasına sebebiyet verdiği kararına vardı.

Jüri, şirketin Pilliod çiftine maddi ve manevi tazminat olarak toplamda 2 milyar 55 milyon dolar ödenmesine karar verdi.

9 SENEDİR KANSERİ YENMEYE ÇALIŞIYORLAR

Alberta Pilliod, eşiyle 9 senedir kanserle mücadele ettiklerini söyleyerek, "Hayatımız sonsuza dek değişti. Daha önce yapabildiklerimizi yapamıyoruz." ifadesinde bulundu.

Çiftin avukatlığını yapmakta olan Michael Miller, tazminatın 2 milyar dolarlık kısmının temyizde düşürülebileceğini,diğer yandan uzun bir yargı sürecine hazır olduklarını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal