ABD'de 11 Eylül Kurbanları Anıldı

ABD’de 11 Eylül 2001’de gerçekleşen terör saldırısında yaşamını yitirenler için düzenlenen törende konuşan Başkan Donald Trump, “Dünya üzerindeki hiçbir düşman, Amerikan silahlı kuvvetlerinin büyüyen yeteneği, gücü ve kudretiyle boy ölçüşemez” ifadelerini kullandı.

12.09.2019-09:29 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-09:26)

Başkent Washington'da 11 Eylül saldırılarının yıl dönümü vesilesi ile Vatanseverlik Günü törenleri düzenlendi.

Gerçekleştirilen törene ABD Başkan Trump ve eşi Melanie Trump, Savunma Bakanı Mark Esper, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, saldırılarda yaşamını yitirenlerin yakınları ve devlet erkânından çok sayıda isim yer aldı.

Trump başkentteki törenin sonrasında Pentagon olarak bilinen Savunma Bakanlığında düzenlenen törene katılım gösterdi.
 
Pantegon'da düzenlenen tören 11 Eylül saldırısının kayıpları anısına, saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından konuşma yapan Trump, “11 Eylül 2001'deki terörist saldırılar sonucu yok olan masum kurbanları onurlandırma zamanı” diye konuştu.
 
Konuşmasında Taliban'a gözdağı veren Trump, “Her ne sebeple olursa olsun eğer ülkemize geri gelirlerse, onların olduğu yere gider ve ABD'nin daha önce hiç kullanmadığı kadar güç kullanırız. Nükleer güçten bahsetmiyorum. Dünya üzerindeki hiçbir düşman, Amerikan silahlı kuvvetlerinin büyüyen yeteneği, gücü ve kudretiyle boy ölçüşemez” şeklinde konuştu.
 
Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal