Trump'tan İran'a Ambargonun Hafifletme Mesajı

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a karşı uygulanan yaptırımların gevşetilip gevşetilmeyeceği sorusuna “Ne olacağını göreceğiz” yanıtı, uluslararası basında ‘yumuşatma sinyali’ olarak değerlendirildi.

12.09.2019-09:23 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-09:20)

ABD basınında Başkan Trump'ın Ulusal Güvenlik danışmanı John Bolton'ı başta İran politikaları nedeniyle görevden aldığı iddiaları konuşulurken Trump, Beyaz Saray'da gazetecilerle buluşurken İran'a ambargosu, Bolton'un görevden alınması gibi pek çok konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik yaptırımları hafifletme olasılığı üzerine gelen bir soruya, “Ne olacağını göreceğiz" şeklinde cevap verdi.

Trump'ın verdiği bu cevap uluslararası basında Tahran'a karşı bir yumuşama sinyali olarak değerlendirilirken Trump ayrıca Washington'un İran'da rejim değişikliği aramadığının altını çizdi, iki ülkenin iyi bir anlaşma yapabileceğine inandığını belirtti.

Trump pozitif söylemlerinin yanı sıra İran'ın nükleer programından duyduğu endişeyi dedile getirerek, “İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına izin veremeyiz” diye konuştu.

Trump'ın İran'a yönelik bu açıklamaları, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Trump ve İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani'nin Birleşmiş Millerlet (BM) Genel Kurulunda görüşme yapabileceğini söylemesinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal