24 Haziran İçin 51 Ülkede Oy Kullanma İşlemi Tamamlandı

24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için yurt dışındaki 51 ülkede oy kullanma işlemi sona erdi. 9 ülkede ise oy kullanma işlemi bugün sona erecek.

19.06.2018-13:24 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-13:17) 24 Haziran İçin 51 Ülkede Oy Kullanma İşlemi Tamamlandı

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 51 ülkedeki temsilciliklerde oy verme işlemi biterken, 9 ülkede oy kullanma işlemi bugün sona erecek.

Türkiye, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Meclisi'nin üyelerini tespit etmek üzere 24 Haziran'da sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin 51 ülkedeki 90 temsilcilikte oy kullanma işlemi sona erdi.

Oy kullanma işlemi ABD, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti·, Çin, Finlandiya, Güney Afrika, Gürcistan, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Mısır, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Singapur, Sudan, Suudi Arabistan, Tayland, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yeni Zelanda ve Yunanistan'da bitti. Bu ülkelerdeki temsilciliklerde 176 bin 769 seçmen oy verdi.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler için 9 ülkedeki 33 temsilcilikteki oy kullanma işlemi ise bugün sona erecek.

Yurt dışı seçmenler, Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsviçre ve Norveç'teki temsilciliklerde bugün yerel saatle 21.00'e dek oylarını verebilecek.

Bu ülkelerdeki temsilciliklerde sandık başına giden seçmenlerin sayısı ise sandıkların kapatılmasına 24 saat kala 1 milyon 85 bin 424 oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal