Münbiçli Hakimden Türk Askerinin Münbiç Görevine Destek

Münbiçli eski hakim İbrahim Alhajı, Münbiç'te Türk askerlerinin devriye gezmesinin kendilerini umutlandırdığını söyleyerek, "Güvenlik sağlanırsa Münbiç'e döneriz" dedi.

19.06.2018-11:56 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-11:41) Münbiçli Hakimden Türk Askerinin Münbiç Görevine Destek

Münbiçli eski hakim İbrahim Alhajı, Türk güçlerinin Münbiç'te devriye vazifesine başlamasının kendilerine eve dönüş ümidi verdiğini kaydetti.

Münbiç'te 12 sene hakim ve savcılık görevinin sonrasında 10 sene Adalet Bakanlığı müsteşarlığı vazifesi yapan Alhajı, Münbiç'in terör örgütü DEAŞ'ın işgaline girmesinin sonrasında Türkiye'ye geldi.

5 sene önce 6 çocuğuyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Alhajı, AA muhabirine verdiği demeçte, Türk güçlerinin Münbiç'te devriye vazifesine başlamasının bölge halkına olumlu faydalar sağlayacağını açıkladı.

"Türk güçlerinin Münbiç'te devriye vazifesine başlaması, bizlere eve dönüş ümidi verdi." diyen Alhajı, ''Münbiç'te en kritik problemlerinin başında güvenlik geliyor. Türk güçlerinin önceki gün itibari ile devriye vazifesinde bulunması, oldukça manalıdır. Münbiç'te yer alan YPG terör örgütü, rejim güçleriyle aynıdır. Yalnızca kıyafet olarak değişiktir.'' dedi.

Terör örgütlerinin Münbiç'te özellikle Arap ailelere baskı yaptığını söyleyen Alhajı, ''Bölgede nüfus açısından en fazla Araplar var. Türkiye ile içimizde hiçbir fark yoktur. Kültürümüz ve dinimiz aynıdır. Türkiye'de huzur ve emniyet içinde yaşamımızı devam ettiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Güvenlik sağlanırsa Münbiç'e döneriz"

Uzun zamandır yaşadıkları topraklara hasret kaldıklarını kaydeden Alhajı, ''Münbiç'te emniyetin sağlanması halinde daha önce YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin zulmü sebebiyle yaşadıkları toprakları terkeden vatandaşların evlerine geri geleceğine eminim. Yalnızca Münbiçliler değil, birçok Suriyeli o güzel topraklara dönüş yapacaktır.'' diye konuştu.

"Türk hükümeti ve halkına bizlere yaptıkları için teşekkür ediyoruz." diyen Alhajı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Suriye'den binlerce aile buraya geldi, Burada kendi topraklarından farksız yaşadılar. Biz sizlere minnettarız, sizler sayesinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Münbiç halkına verilen destek bizleri çok mutlu etti ve umutlandırdı. Allah sizlerden razı gelsin. Bizler büyük üzüntüler yaşadık, Münbiç'te DEAŞ 6 akrabamı idam etti, 10 akrabam da rejim tarafından ülkenin değişik noktalarında katledildi. Allah tekrar böyle acılar göstermesin. Suriye'nin her yerinde barışın ve huzurun gelmesini istiyoruz.''

Alhajı, 6 çocuğunun Türkiye'de eğitimlerini bitirerek ileride kendi topraklarında hizmet vermelerini umut ettiğini sözlerine ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal