DSÖ'den Çin Açıklaması: İnceleme Talebimizi Reddediyor

ABD, coronavirüsle alakalı olarak Çin ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bilgi örtbas edip etmediklerini ortaya çıkarmak için istihbarat kurumlarına talimat verdi. Bu gelişmenin ardından DSÖ'nün Çin temsilcisi Dr. Gauden Galea açıklamalarda bulundu.

01.05.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-12:52) DSÖ'den Çin Açıklaması: İnceleme Talebimizi Reddediyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya genelinde 3.5 milyona yakın insanı etkiledi. ABD, istihbarat kurumlarına Çin ve DSÖ'nün bilgi örtbas edip etmediğini öğrenmek için talimat verirken, örgütün Çin temsilcisi Dr. Gauden Galea, konuyla ilgili açıklama yaptı. Galea, Çin’in ulusal düzeyde coronavirüsün (Covid-19) kökenine ilişkin inceleme yaptığını, ancak DSÖ’nün bu incelemelere davet edilmediğini söyledi.

"BİZ DAVET EDİLMEDİK"

Konuyla ilgili olarak İngiliz medyasına konuşan Galea, "Şu anda Çin’in ulusal düzeyde bir inceleme yaptığını biliyoruz, ancak biz davet edilmedik" ifadelerini kullandı. DSÖ’nün sürekli olarak incelemelere katılma talebinin reddedildiğini ifade eden Dr. Galea, "DSÖ sağlık komisyonundan ve yetkililerden talepte bulunuyor. Virüsün kökenleri çok önemli. Hayvan-insan etkileşimi son derece önemli ve incelenmesi gerekir Tekrar ortaya çıkmasını önlemek için mümkün olduğunca çok şey bilmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı. Galea, incelemelere davet edilmemeleri yönünde Çin'in gerekli bir neden sunmadığını da belirtti.

"O DÖNEMDE VAKA SAYILARINDA ARTIŞ OLMALIYDI"

Açıklamalarına devam eden Galea, "Bu zaman diliminde sadece 41 vaka mı vardı? Bence öyle değil. Spekülasyon yapamam ancak o dönemde vaka sayılarında artış olmalıydı. Söz konusu salgının doğası gereği vaka sayısının 41’de kalması pek olası değil. Daha fazla vaka var mıydı? Bu Çin’in cevaplaması gereken bir soru." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal