DSÖ Haftalık Kovid Raporunu Açıkladı: Vakaların Çoğunu BA.2 Oluşturuyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), düzenli açıkladığı haftalık raporunda, Omicron’un alt varyantı BA.2’nin 10 ülkede baskın hale gelerek vakaların çoğunluğunu oluşturduğunu belirtti.

16.02.2022-17:41 - (Son Güncelleme: 16.02.2022-18:08) DSÖ Haftalık Kovid Raporunu Açıkladı: Vakaların Çoğunu BA.2 Oluşturuyor

DSÖ, Omicron varyantı ile alakalı yapılan incelemeleri raporlaştırdı. Yayınlan raporda Omicron'un alt varyantlarından BA.2'nin, küresel vaka artışlarındaki büyük rol oynadığı tespit edildi.

OMİCRON'UN ALT VARYANTLARINDAN BA.2 ARTIŞTA 

DSÖ'ye bağlı İnfluanza Verilerinin Paylaşımı Küresel İnisiyatifi'ne (GISAID) gönderilen vaka örneklerine göre BA.2 alt varyantı Bangladeş, Brunei, Çin, Danimarka, Guam, Hindistan, Karadağ, Nepal, Pakistan ve Filipinler'de Omicron vakalarının yarısından fazlasını oluşturdu. Yükselen vakalar Asya ülkelerinde başı çekti. BA.2'nin en yüksek olduğu yer 44,7'i ile Güneydoğu Asya Bölgesi olurken, en düşük oran ise yaklaşık %1 ile Amerika Bölgesi oldu. BA.2’ye dair sınırlı verilerin olduğu açıklanan raporda, insanlar üzerinde bıraktığı fiziksel etkiler hakkında henüz bir bilgiye sahip olunmadığını belirtildi. 



BA.2’NİN TİPİK BELİRTİSİ: BAŞ DÖNMESİ 

BA.2’ye dair İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri açıklama yaptı. Varyantın ne şekilde belirti verdiğine değinen açıklamada “BA.2 virüsünün bulaşması durumunda erken ortaya çıkan ilk belirti baş dönmesi ile kendini gösteriyor. Bir diğer yaygın semptom ise yorgunluk” denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal