DSÖ, Koronavirüs’ün Kökenine İlişkin Araştırmalarına Tekrar Başlayacak!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Koronavirüs’ün kökenine ilişkin araştırmalarına tekrar başlayacaklarını kamuoyuna duyurdu.

28.09.2021-17:23 - (Son Güncelleme: 28.09.2021-17:23)

Gelen son dakika haberlerine göre Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kökenine ilişkin araştırmalarını yeniden başlatacak.

DSÖ YENİDEN KORONAVİRÜS’ÜN KÖKENLERİNİ ARAŞTIRACAK

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan haberde Wall Street'in haberine göre Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Koronavirüs’ün kökenine ilişkin araştırmalarına tekrar başlayacaklarını kamuoyuna duyuruldu. DSÖ yetkilileri, Bilimsel Danışma Grubu kurulduğunu ve ilk görevlerinden birinin koronavirüsün Çin'in Wuhan şehrindeki bir laboratuvardan çıkıp çıkmadığını tespit etmek olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada Ekibin; laboratuvar güvenliği uzmanları, biyogüvenlik uzmanları ve genetikçiler ile hayvan hastalıkları uzmanları dahil olmak üzere 20 uzmandan oluşacağı bildirildi.

ÇİN DSÖ’NÜN SORUŞTURMA ÇAĞRISINI REDDETMİŞTİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Çin’e yönelik bir rapor açıklamıştı. Açıklanan raporda koronavirüs’ün yarasalardan insanlara başka bir hayvan yoluyla bulaştığı öne sürülmüştü. Aynı zamanda raporda koronavirüs’ün laboratuvardan çıkma ihtimali için ise ‘en düşük ihtimal’ olarak gösterilmişti. Çin Hükümeti ise DSÖ'nün Koronavirüs’ün kökenleri hakkında yeni bir soruşturma başlatılması yönündeki çağrılarını reddetmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal