DSÖ'den Açıklama: Koronavirüs Ne Zaman Bitecek?

Koronavirüs hayatımıza girdiğinden beri birçok alışkanlığımız değişmek zorunda kaldı. Dünyayı etkisi altına alan bu virüsün ne zaman son bulacağı ise merak konusu oldu. DSÖ salgın ile ilgili açıklamada bulundu.

01.10.2021-17:01 - (Son Güncelleme: 01.10.2021-17:27) DSÖ'den Açıklama: Koronavirüs Ne Zaman Bitecek?

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs salgını nedeniyle dünya olarak zor zamanlar geçiriyoruz. Dünyayı etkisi altına alan bu virüsün ne zaman son bulacağı ise merak konusu oldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) salgın ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

TÜNELİN SONUNA GELİNDİ

Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen açıklamalarda aşılamanın hızlanması ve ilaçların bulunabilirliği arttıkça vaka sayılarının düşeceği ifade edilirken tünelin sonuna gelindiği belirtildi. DSÖ’nün yayınladığı rapora göre koronavirüs salgınının küresel olarak azalmakta olduğu belirtilirken yeni vaka sayısının haftadan haftaya azaldığını ifade edildi.

MART 2022’YE KADAR SAĞLIK KRİZİ SONA EREBİLİR

DSÖ Halk Sağlığı, Çevre ve İklim Değişikliği Departmanı Direktörü María Neira, Koronavirüs salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu. María Neira ‘Aşılama ile birlikte Mart 2022'ye kadar sağlık krizinin sona erebileceğini tahmin ediyoruz. Salgının bitmesi hızlandırılmasına ve ilaçların bulunabilirliğine bağlı olacaktır ’dedi.

DÜNYA GENELİNDE TOPLAM VAKA SAYISI DÜŞÜYOR

Koronavirüs salgının başlangıcından bu yana 232 milyon koronavirüs’e yakalandı. Virüse yakalannan insanlardan 4.7 milyonu ise hayatını kaybetti. DSÖ'nün açıkladığı rapora göre koronavirüs salgınında vaka sayıları düşüyor. Son haftalarda vakalar, önceki haftalarda 4 milyon yeni enfeksiyon görülürken dünya çapında bildirilen bu sayı 3.6 milyon yeni vakayla düştü. Dünyanın hemen hemen her yerinde azalan vaka sayılarının iki aydan uzun bir süre içinde ilk nemli düşüş olarak görüldüğüne işaret edildi. Son olarak yayınlanan DSÖ verilerine göre, en fazla düşüş olan bölgeler yüzde 22 ile Orta Doğu ve yüzde 16 ile Güneydoğu Asya oldu. DSÖ'ye göre, ölümlerin bir önceki haftaya benzer olduğu Avrupa ve yüzde 5'lik bir artışın olduğu Afrika dışında tüm bölgeler ölümlerde yüzde 15'ten fazla düşüş bildirdi. DSÖ’ye göre 2 yıldır dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınında tünelin sonuna gelindi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal