DSÖ Açıkladı: Sinovac Aşısına Acil Kullanım Onayı Verildi

Koronavirüsle mücadele hız kesmeden devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen son dakika haberine göre Sinovac aşısı için acil onay verildi.

01.06.2021-17:42 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-18:31) DSÖ Açıkladı: Sinovac Aşısına Acil Kullanım Onayı Verildi

Çin’de başlayan ve dünyayı etkisi altına koronavirüsle mücadelede en önemli yöntemlerden biri Kovid-19 aşısı. Çin’in ürettiği ve dünyaya tadiriğini sağladığı Sınovac aşısı daha önce bazı ülkeler arasında tartışmalara neden olmuştu. Dünya Sağlık Örgütü yaptığı son açıklamada ise Sinovac aşısı için kullanım onayı verildiğini belirtti. 

Türkiye’de daha önceden kullanmaya başladığı ve etkisinin hızlıca gösteren Çin’in ürettiği sınovac aşısı için 18 yaş ve üstü kişilerde kullanılması onayı verildi. DSÖ’den yapılan açıklamada sınovac aşısının ilk ve ikinci dozlarını arasında 4 ile 8 hafta olacak şekilde uygulanması önerilirdi. 

AŞININ KOVAX PROGRAMINA DAHİL OLMASININ YOLU AÇILDI

DSÖ’nün kararı ile Sinovac aşısının, yoksul ülkeler için başlatılan Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na dahil olması planlanıyor.

AŞI SALGINDA YÜZDE 94 ETKİLİ

Son olarak Endonezya'da 25 bin 374 sağlık çalışanının ikinci dozlarını aldıktan sonra 28 gün boyunca izlendiği araştırmada koronaVac'ın can kaybını yüzde 100 önlediği, hastaneyi yatışlara karşı da yüzde 96 oranında koruma sağladığı açıklanmıştı. Ayrıca, izlenen grupta Kovid-19 bulaşmasının yüzde 94 oranında önlendiği belirtilmişti.

sınovac aşısı

TÜRKİYE’YE KULLANIM İÇİN LİSANS VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda sınovac aşısının üretimi için Türkiye’ye lisans verilmişti. Ülkemizde uygulanan sınovac aşısı, vaka sayalarının düşmesinde oldukça etkili oldu. Daha öncede yapılan araştırmalarda da Çin’in ürettiği aşının gerçek hayatta yapılan gözlemde yüksek etkilerinin olduğu belirtilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal