50 Yaş Üstü Aşılama Ne Zaman Olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 50 yaş üstü vatandaşların aşılamasına başlanacağını söylemişti. Aşılama ne zaman başlıyor?

01.06.2021-09:59 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-09:59)

Türkiye’de korona-virüse karşı uygulanan toplam aşı miktarı 29 milyon 863’e ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı sıralamasında 50 yaş üstü vatandaşlara gelindiğini duyurdu. Peki, 50 yaş üstü ne zaman aşı olabilecek? Aşı randevusu nasıl alınır?

AŞILAMA NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

Yeni gelen BionTech aşılarıyla beraber bugün aşılama başlıyor. 1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üstü vatandaşlar aşı olabilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı’ndan sonra yaptığı açıklamada "1 Haziran'dan itibaren aşılama programımız hızlanacak, 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacak." dedi. 50 yaş üstü vatandaşlar 1 Haziran’dan itibaren sistemden randevu oluşturarak aşı olabilecek. 

AŞI SIRASINA NASIL BAKILIR? 

Vatandaşlar aşı sırasının gelip gelmediğini, “AŞI”, “T.C KİMLİK NUMARASI” ve T.C Kimlik Numarasının son dört hanesini yazarak 2023’e kısa mesaj (SMS) atarak öğrenebiliyor. Bir diğer yöntem ise, e-nabız sistemine giriş yaparak vatandaşlar kendisine aşı sırasının gelip gelmediği öğrenilebiliyor. E-nabız sisteminde “keşfet” bölümünde yer alan “aşı takvimi” kısmında yer alan Kovid-19 aşı kısmından aşı hakkınız olup olmadığı görülebiliyor. Aşı hakkı bulunan vatandaşlar, Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşı randevusu almalılar. 

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR? 

Kovid-19 aşı randevusu, Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınabilecek. Randevu almak için https://www.mhrs.gov.tr/ adresinden randevu oluşturulması gerekiyor. Ya da 182’yi arayarak da randevu oluşturulabiliyor. MHRS sisteminden randevu alabilmek için ilk önce üyelik oluşturulması gerekiyor. Sitenin ana ekranındaki “Randevu Al” butonundan yeni üyelik oluşturabiliyor. Eğer daha önce üye olunmuşsa, T.C Kimlik Numarası ve şifre ile sisteme giriş yapıp, randevu alınabiliyor. Vatandaşlar, randevu alırken ekranda çıkan hastanelerden birini seçebilecek. İkinci doz aşı randevusu ise vatandaşa aşı uygulayan sağlık personeli tarafından oluşturulacak. İkinci doz aşı randevusu bilgileri vatandaşa kısa mesaj olarak iletilecek. 

AŞI RANDEVU TARİHİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Randevu tarihini değiştirmek isteyen vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız hesapları üzerinden değiştirebilecek.

ENGELLİ VATANDAŞLARA AŞI SIRASI GELDİ 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugünden itibaren tam bağımlı orta düzey ve ağır engelli vatandaşların da aşılamaya başlanacağını iletti. Bakan Koca, bu haberi twitter hesabından bildirdi. Koca , "Aşı programımızda öncelikli bir grubu daha aşılamaya başlıyoruz. Bugünden itibaren tam bağımlı orta düzey ve ağır engelli vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. Bu güce güvenin." diyerek twitter hesabından haberi verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal