Koronavirüs Salgınında Yaz Dönemi Rahat Geçecek

Tam kapanma sonrasında geçilen kademeli normalleşme meyvelerini vermeye başladı.

28.05.2021-22:15 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-22:15) Koronavirüs Salgınında Yaz Dönemi Rahat Geçecek

Türkiye’de kademeli normalleşme devam ederken sevdiren haber geldi. İl Sağlık Müdürü  Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kentteki vaka oranının çok azaldığını söyledi. Memişoğlu, ''Haziran, temmuz ve ağustos aylarının daha rahat geçeceğini, aşılama yaparsak da bu sene salgında büyük vaka sayılarının olmayacağına inanıyorum'' dedi.

Tam kapanma sonrasında geçilen kademeli normalleşme meyvelerini vermeye başladı. Düşen vaka sayıları yaz aylarını daha rahat yaşayacağımıza imkan sağlayacak. İstanbul’da yaz aylarında Koronavirüs salgını için herhangi bir sorun yaşanmayacağı bildirildi.

‘HAZİRAN’DA AŞILAMA BÜYÜK ORANDA SAĞLANACAK’

Tam kapanmanın sonuçlarını verdiğini ve vaka sayılarının azaldığını belirten Prof. Dr. Memişoğlu, ‘Toplumun uyumu, sağlık çalışanlarının büyük özverisiyle şu anda vaka sayılarımız çok azaldı. Devam etmesi için herkesin farkındalığını koruyarak uyumlu olması gerekiyor. Haziranda aşılamayı büyük oranda sağlamış olacağız’ ifadelerini kullandı. 

SÜREÇ ÖZVERİYLE YÖNETİLDİ

Sürecin çok iyi yönetildiğini belirten Memişoğlu, ‘Haziran, temmuz ve ağustos aylarının daha rahat geçeceğini, aşılama yaparsak da bu sene salgında büyük vaka sayılarının olmayacağına inanıyorum. Topluma, sağlık çalışanlarına, kurumlarımıza, devlet büyüklerimize, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Süreci büyük bir özveriyle yönettik. Yönetmeye de devam ediyoruz’ dedi. 

‘HASTANELERİMİZDE SORUN YOK’

Süreçte emeği geçen herkese teşekkür eden Memişoğlu, “Bitmesi için de aşıyı, sosyal mesafeyi ve farkındalığı devam ettirmeliyiz. İstanbul’da vaka sayılarımız çok azaldı. Böyle devam edeceğiz, hastanelerimizde de sorun yok, normal işleyişlerini sürdürmeye devam ediyorlar’ dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal