Irak’ta Kara Mantar Salgını Görüldü

Tüm dünya koronavisürüsle mücadele ederken Hindistan’da ortaya çıkan ve birçok kişinin ölümüne neden olan ‘Kara Mantar’ salgını Irak’ta da görüldü.

01.06.2021-11:32 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-11:38) Irak’ta Kara Mantar Salgını Görüldü

Kovid-19 salgınıyla mücadelede en çok zorlanan ülkelerden biri olan Hindistan, daha sonrasında ortaya çıkan kara mantar hastalığı ile sarsıldı. Zor günler geçiren ülkede kara mantar hastalığından yaklaşık 200 kişi yaşamını yitirdi. Korkutan kara mantar hasatlığının Irak’ta da görüldüğü belirtildi. 

IRAK’TA İLK ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ

Oldukça zorlu bir hastalık olan kara mantar hastalığından Irak’ta ilk ölümün yaşandığı belirtildi. Irak’ta Zikar vilayetinin Sağlık Genel Müdürü Saddam et-Tavil, yeni salgına dair yaptığı açıklamada siyah mantar enfeksiyonun ölen bir kişide tespit edildiğini dile getirdi. Ülkede gerçekleşen ölümün nedeni ölüm belgesi sayesinde ortaya çıktı. 

HASTALIK KORONAVİRÜS İLE BAĞLANTILI MI?

Kara mantar hastalığının, zayıf bağışıklık sistemine sahip olan insanlarda görüldüğünü belirten uzmanlar bu bağlamda bu hastalığın koronavirüsle bağlantılı olduğunu belirtti. 

MISIR'DA DA KARA MANTAR GÖRÜLDÜ

Siyah mantar hastalığı Hindistan'dan sonra Mısır'da da görülmüş ama yetkililer tarafından kaç kişide görüldüğü açıklanmamıştı.

kara mantar hastalığı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal