Dobo Metin kimdir, neden öldürüldü?

İzmir'de dün gerçekleşen silahlı saldırı sonucunda 1 kişi öldü 1 kişi ise ağır yaralandı. Olayda hayatını kaybeden ismin Dobo Metin olduğu ortaya çıktı. Peki Dobo Metin kimdir ve neden öldürüldü, işte cevabı...

06.06.2022-16:44 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-16:44) Dobo Metin kimdir, neden öldürüldü?

Dün gece saatlerinde İzmir'de uzun namlulu silahlarla bir arabaya ateş açıldı ve saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybeden kişinin Metin Arslan nam-ı değer Dobo Metin olduğu ortaya çıktı.

Dobo Metin kimdir?

Dobo Metin İzmir'in köklü futbol kulüplerinden olan Karşıyaka'nın tribün liderlerindendi. Soyu Mardin'e dayanan Dobo Metin evliydi. Metin aslan bundan önce Gezi Parkı olaylarında isimlerini ilk duyurmuş ve o sıralarda ifadeye çağrılmışlardı. Demokratik bir tepki gösterdiklerini göz altına alınan diğer arkadaşlarıyla beraber ifade eden Metin daha sonra serbest bırakılmıştı.

Dobo Metin nasıl öldü?

Metin Arslan'ın hayatını kaybettiği olay dün gece 23.15 sularında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Göztepe Köprüsü civarlarında gerçekleşti. Konak yönüne doğru ilerleyen Metin Arslan ile Mehmet Ali Oğuz'un içlerinde bulundukları araca başka bir araçtan kimliği henüz tespit edilemeyen kişilerce uzun namlulu silahlar ile ateş edildi. Belli başlı yerlerinden mermilerin hedefi olan Arslan ve Oğuz ağır yaralandı. Olayı dışardan gören vatandaşlar hemen polis ve ambulansı aradılar. İhbar üzerine bölgeye intikal eden polis ekipleri çevrenin güvenliğini arttırırken bölgeye gelen sağlık ekipleri ise ik ismi de hastaneye kaldırdılar fakat Metin Arslan yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti. Mehmet Ali Oğuz ise yoğun bakımda ve hayati tehlikesi devam ediyor. Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlatıldı ve en kısa sürede yakalanmaları bekleniyor.

Dobo Metin neden öldürüldü?

Dobo Metin'in neden öldürüldüğü henüz kesinlik kazanmadı fakat tribün lideri arkadaşlarından biri sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı;

"Karşıyaka tribününden arkadaşım olan, tribünde beraber büyüdüğümüz Dobo Metin'in bir silahlı saldırı sonucu öldüğünü öğrendim. Başımız sağ olsun. Dobo bu şekilde ölecekti, kendi de dahil herkes bunun farkındaydı. Kalleşçe öldürüldü. Birkaç ay önce bunu konuştuk, uyardım. "Bir şey olmaz birader" dedi. Ne yazık ki kalleşçe öldürüldü..."

Bu açıklama sonrası Dobo Metin'in daha önce husumetli olduğu kişiler tarafından öldürülmüş olabileceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Polis geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Dobo Metin'in cenaze töreni ne zaman?

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Dobo Metin'in cenazesi bugün ikindi namazında müteakip Abdullah Gül Özkan camiisinde kaldırılacak ve cenaze namazı kılınacak.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal