Diyarbakır'da Evlat Nöbetinde 685'inci Gün!

Diyarbakır'da aileler Kurban Bayramı'nda çifte mutluluk yaşamak istediklerini belirtti. Dağa kaçırılan evlatlarına seslendiler.

19.07.2021-08:12 - (Son Güncelleme: 19.07.2021-08:12) Diyarbakır'da Evlat Nöbetinde 685'inci Gün!

Diyarbakır'da bayram öncesi evlat nöbeti devam ediyor. Evlatları kaçırılan acılı aileler Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemine devam ediyor. Diyarbakır anneleri, Kurban Bayramı'nı evlatları ile bir arada geçirmek istediklerini belirtiyor. 

Çocuklarının kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi 685'inci gününde de sürüyor.

Kızı Fadime için eylem yapan acılı anne Hatice Levent, çocuğunu HDP ve PKK'dan istediğini söyledi.

KIZIMI 14 BAYRAMDIR BEKLİYORUM

Kurban Bayramı'nı kızı ile beraber geçirmek istediğini belirten Hatice Levent ‘’Fadime'mi almadan bu çadırdan gitmeyeceğim. 7 senedir kızımın peşindeyim. 14 bayramdır Fadime'mi bekliyorum. Ne olur bu bayramı beraber geçirelim. Seni çok özledim. Kokunu özledim. Anne deyişini özledim. Ne olur dön’’ diyen acılı anne Hatice Levent, kızına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında da bulundu.

Oğlu Özkan için evlat nöbeti tutan baba Süleyman Aydın ise çocuğunu almadan gitmeyeceğini ifade etti.


ÇİFTE BAYRAM YAŞAMAK İSTİYORUZ

Diyarbakır HDP İl binası önünde evlatları için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden acılı baba Süleyman Aydın, ‘’Çifte bayram yaşamak istiyoruz. Bayramlarımız hep buruk geçiyor. Çocuklarımızla bu bayramı geçirmek istiyoruz’’ dedi. 

Süleyman Aydın oğluna seslenerek, ‘’Oğlum güvenlik güçlerimize teslim olun. Bu hasretlik artık bitsin’’ diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal