Yunan Basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'de Vereceği Müjdeyi Gündemine Aldı!

Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gerçekleştireceğini duyurduğu ziyaret, Yunan medyasında paniğe neden oldu.

18.07.2021-18:28 - (Son Güncelleme: 18.07.2021-18:42) Yunan Basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'de Vereceği Müjdeyi Gündemine Aldı!

20 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştireceği ziyaret nedeniyle Yunanistan, tedirgin oldu. Erdoğan'ın vereceği müjdeyi manşetine taşıdı. 

 ERDOĞAN'IN VERECEĞİ MESAJLAR GÜNDEM KONUSU OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaya yapacağı ziyaretle ilgili olarak ‘İnşallah 20 Temmuz'da ben Kıbrıs'ta olacağım ve Kuzey Kıbrıs'tan gerekli mesajları tüm dünyaya inşallah oradan vereceğim ve onun için Kuzey Kıbrıs'ta olacağım. Çünkü Kuzey Kıbrıs'ta bizim bulunmamız, Kuzey Kıbrıs'tan bizim vereceğimiz mesajlar sadece adayı değil tüm dünyayı ilgilendiriyor ve eğer siz bu kararlılığınızı göstermezseniz, bu duruşunuzu ortaya koyamazsanız, kimse sizi adam yerine koymaz.’diye konuştu. Erdoğan'ın Yavru Vatan'a ziyareti sırasında Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarına ilişkin vereceği bir müjde ya da Kapalı Maraş'ın tamamen açılmasına yönelik bir çözüm önerisi sunması ihtimalleri karşısında büyük korku yaşayan Yunan medyası, manipülasyon çalışmalarına başladı.

YUNAN BASININDAN PROVOKATİF MANŞETLER YAYINLANDI

Kapalı Maraş'a ilişkin bir gelişmelerden korkan radikal Rumların, 19 Temmuz gecesi sınır bölgesinde protesto gösterileri planlaması gibi ihtimaller konuşulmaya başlamışken, Yunan medyası art arda Erdoğan'ın ziyareti ile ilgili manşetler atar hale geldi.

Barış Harekatı yıl dönümü ziyaretini "işgal edilen" bölgelere yapılacak bir ziyaret olarak nitelendiren Yunan gazeteler, Erdoğan'ın vereceği müjdelere ilişkin yaşanılan endişeyi de manşetlerine taşıdı.

Erdoğan'ın KKTC ve Rum Kesimi ile ilgili iki devletli çözüme vurgu yapacağını gündeme taşıyan gazeteler, masada Doğu Akdeniz'deki enerji faaliyetlerinin de yer alacağını söyleyerek ‘Yeni bir keşif duyurusuna hazırlıklı olmalıyız’  mesajını verdi.

 PROVAKATİF MESAJLAR VERİLDİ!

20 Temmuz kutlamalarını 2Rumlar için kara bir gün' olarak servis eden gazeteler, provokatif mesajlar verdi.

Ziyareti, "Erdoğan büyük haberler vermeye hazırlanıyor" açısıyla gündeme taşıyan Yunan medyası, yaşanılan panik havasını da gözler önüne serdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal