'Derbi Tarihine Damga Vuran İsim Oldu'

Spor Yorumcusu ve yazarı Ali Ece, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbiyi değerlendirdi.

24.02.2020-10:15 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-10:12) 'Derbi Tarihine Damga Vuran İsim Oldu'

Spor Yorumcusu ve yazarı Ali Ece, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbiyi değerlendirdi.

Fatih Terim’in Isla-Jailson arasına hücumcu kaçırma planı tam isabetti: Galatasaray bayağı iyi bir ilk yarı oynadı. Yanal’ın ise stoperde rakipler için adeta madene dönüşen Jailson’da ısrar edip bir de hücum pres yapılmayacaksa sol önde Tolga ile başlaması yanlıştı.

Aslında Galatasaray son 20 yılda Kadıköy’de daha iyi ilk 45’ler bile oynayıp kazanamamıştı, bu sefer de ilk golü yedi ama Yanal’ın 0-0 kadar 1-0’ı da nasıl oynatacağına dair bir planı yok gibiydi, Tolgay tercihi büyük hata oldu. Yanal’ın maç öncesi söylediği “11’e takılmayın burası Kadıköy” sözü üzerine bir de kırmızı kartla atılması manidar oldu.

Fenerbahçe taraftarı Yanal’ı çok sevdiği için değil son şampiyonluğu getiren futbolunu sevdiği için geri çağırmıştı. Fenerbahçe ‘o futbol’u en fazla 3 maçta oynayabildi. O yüzden istifaya çağrılması çok doğal. Galatasaray’da neredeyse her şeyi başarmış olan Terim, tansiyonu hep Galatasaray lehine ayarladı ve 21. yüzyılda Kadıköy’deki ilk galibiyeti almayı başardı.

Sürekli aynı şeyi deneyip farklı sonuç almaya çalışmaya ne denir? Ersun Yanal’ın sadece Fenerbahçe kariyerinde değil, Türkiye’de büyük takımlar kariyerindeki de son maçı mı oldu şimdi?

Onyekuru bir 10 dakika kadar Diaby’e bağlasa da bir şekilde hızı ve golü iyi koklaması ile derbi tarihine damga vuran isim oldu. Ömer Bayram, Donk ve Seri de ekstra oynadılar.

Fatih Terim’in ikinci sarıyı görüp atılmasın diye oyundan almaya çalıştığı Belhanda’nın bir şekilde çıkarken bile kırmızıyı görmeyi başarması. Galatasaray o andan sonra galibiyeti koruyamasaydı, Belhanda çok daha büyük olay olurdu.

Kadıköy’de yıllar sonra gelen galibiyet Galatasaray’ın şampiyonluk şansını fazlasıyla arttırdı. Fenerbahçe’de teknik direktörün değişmesi yetmez, yeni sezona mutlaka iyi seviyede bir yeni stoper, bir alternatif sol bek ve kenar forvet takviyeleriyle başlamalı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal