Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı: Geri döndüğünde işten atıldı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından ülkenin ve dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri deprem bölgesine geldi. Gürkan Can’da gönüllü olarak valilik izni ile aram kurtarma çalışmalarına katıldı. Bir hafta önce deprem bölgesinden ayrılan Can, işten atıldığını SMS ile öğrenince şok oldu.

20.02.2023-09:47 - (Son Güncelleme: 20.02.2023-17:49) Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı: Geri döndüğünde işten atıldı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremde binlerce bina yıkıldı. Onbinlerce insan ise enkaz altında kalmasının ardından deprem bölgesine Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri geldi.

Sabah’ta yer alan habere göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanı Gürkan Can'da buraya gönüllü onarak arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. Can valilik izni ile gittiği arama kurtarma çalışmalarından döndükten sonra gelen bir mesaj ile şok oldu.

Gelen mesaj ile şok oldu

Gürkan Can iddiaya göre arama kurtarma çalışmalarına katıldığı için işten atıldı. Belediye ise işten çıkarma sebebimiz farklı dedi. Yaşanan büyük depremlerin ardından CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı spor kompleksinde cankurtaranlık görevi yapan Gürkan Can da bölgeye gitmek için Valiliğe başvuru yaptı.

Depremin ileriki aşamalarında AFAD’ın yapmış olduğu eğitimlere katılarak Destek AFAD gönüllüsü olan Can, deprem zarfınca zamanında Aydın Büyükşehir Belediyesi'ndeki amirlerinden sözlü olarak izin aldı. Valiliğin de onaylamasının ardından Can, Malatya'da deprem bölgesinde göçük altında olan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmalarına katıldı.

Mesaj ile işten atıldığı bildirildi

Arama kurtarma çalışmalarına katıldı

Malatya’da 6 gün arama kurtarma çalışmalarına katılan Gürkan Can, 13 Şubat Pazartesi günü Aydın’a geri döndü. Can, Aydına döndüğü gün telefonuna gelen bir SMS’le şoka uğradı.

Can, sabah saatlerinde gelen mesajla belediyedeki iş sözleşmesinin fesh edildiğini öğrendi. Hayatının şokunu yaşayan çalışan Gürkan Can'a gelen SMS'te 7 Şubat itibarıyla işine son verildiği yazıyordu. Enkaz altındaki canları kurtarmak için giden Can'a amirleri seni işte çıkarma sebebimiz farklı cevabını verdikleri öne sürüldü.

Can "Amirlerimle konuştum bana, "Seni işten çıkarma sebebimiz farklı" şeklinde bir açıklama yaptılar" dedi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal