Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Başkan Erdoğan Öncülüğünde Toplanacak

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanacak. Yapılacak toplantıda 1 Haziran tarihinden sonra kademeli normalleşme planları masaya yatırılacak.

31.05.2021-09:52 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-09:52) Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Başkan Erdoğan Öncülüğünde Toplanacak

Sonuçlarını merakla beklediğimiz Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Vatandaşlar uzun bir sürenin ardından evlerde kalmanın sıkıntısını yaşarken rahatça dışarı çıkabilmenin hayalini kuranlar kabineden çıkacak kararı bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde meydana gelecek kabine toplantı saat 15.00’de olacak. 

1 HAZİRAN SONRASI VE GÜNDEME KONULARI KONUŞULACAK 

Gerçekleşecek toplantıda 1 Haziran tarihinden sonra kısıtlamaların ne şekilde değişeceği, hafta sonu yasaklarına dair uygulamaya geçilmesi düşünülen planlar, kademeli normalleşme ve gündeme dair mühim meseleler ele alınacağı düşünülüyor. 

TOPLANTIDA FAHRETTİN KOCA SUNUM YAPACAK 

Gerçekleşecek kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sunum yapılacağı düşünülüyor. Koronavirüs salgınıyla mücadelenin nasıl ilerlediği, alınan önlemlerin süreci nasıl etkilediği ve tedbirlere ne kadar devam etmemiz gerektiğine dair konular ele alınacak. Diğer yandan yapılacak aşı programında öncelikli olan aşı grupların gidişatı, yeni yaş gruplarına dair aşı uygulaması ve yerli aşı çalışmalarında ne şekilde yol aldığımız ile ithal aşıdaki sürecin nasıl gittiği, toplantıda konuşulacak diğer önemli konu olacak. 

ÖĞRENCİLER İÇİN TELAFİ EĞİTİM KONUSU GÜNDEMDE OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada uzaktan eğitim alan öğrencilere bu sene ek olarak telafi eğitimlerin verileceği duyurulmuştu. Buna bağlı olarak okulların kapanacağı tarih olan 2 Temmuz’un ardından başlayacak olan yaz dönemi boyunca öğrencilerin koronavirüs sürecinde aldıkları uzaktan eğitim derslerindeki yetersizliklerin telafisi yapılmış olacak. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında ise yapılması düşünülen telafi eğitimine dair çalışmalarının ne şekilde ilerleyeceğinin de konuşulması planlanıyor. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KADEMELİ NORMALLEŞME PLANINI DUYURACAK 

Gerçekleşecek olan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda konuşulan konuları, kademeli normalleşme planının 1 Haziran tarihinden sonra nasıl uygulamaya geçileceğini duyurması düşünülüyor. 

NATO ZİRVESİ DE KONUŞULACAK 

Diğer yandan Başkan Erdoğan öncülüğünde yapılacak kabine toplantısında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in 13-14 Haziran tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılması düşünülen NATO zirvesi konuşulacağı tahminler içinde bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal