Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşme gerçekleştirdi. Beştepe'de gerçekleşen görüşme saat 14.00'te başladı. Görüşme bir saat sürdü. Görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, programında olmaması tüm dikkatleri bu görüşmeye çekti.

07.06.2022-16:29 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-16:29) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmenin saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşeceği bilgisi verilmişti. Yapılan açıklama sonrası tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek toplantıya çevrildi.

Günlük programında yer almıyordu

Gerçekleşen görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günlük programında yer almıyordu ve görüşmenin duyurulması sürpriz oldu. Cumhur İttifakı'nın iki ortağının görüşmede iç ve dış siyasetin sıcak başlıklarını konu alınması öngörülürken Suriye'nin kuzeyine düzenlenmesi beklenen yeni harekat ile ilgili Rusya-Ukrayna savaşı konuları konuşulması ve ekonomideki gelişmeler ele alınması tahmin ediliyordu.

Görüşme saat 14.00'te başladı

Görüşme saat 14.00'te başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşme gerçekleştirdi. Beştepe'de gerçekleşen görüşme saat 14.00'te başladı. Başkan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşme bir saat sürdü. Görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, programında olmaması tüm dikkatleri bu görüşmeye çekti.

Önemli konu başlıkları ele alındı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmede hem iç hem de dış politikalara dair kritik başlıklar yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği Suriye'nin kuzeyine yapılacak yeni harekat ile alakalı görüşüldü . Gerçekleşecek harekatın nereleri hedef alacağı, hazırlıkların nasıl yapıldığı, derinliğinin ve zamanlamasının ne zaman olacağı gibi kritik konular masaya yatırıldı. Bir diğer gündem maddesi Ukrayna limanlarında bekleyen 20 milyon tonluk tahılın dünya pazarına güvenli bir şekilde ulaştırılabilmesiydi. Türkiye'nin de içinde bulunduğu ortak mekanizma da yürütülen görüşmeler ve alınan aşamalar değerlendirildi. Masada diğer bir gündem maddesi ise İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvuruları konusunda Türkiye'nin koyduğu şartlarda konuşuldu. İki liderin 2023 seçimleri hakkında da konuşulduğu bilgisi verildi. Haziran 2023 seçimleri için Cumhur İttifakı'nın çalışmalarını da ele alındı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal