Cumhurbaşkanı onaylıyor. Emeklilere bayram ikramiyesi yolda

Ülkemizde son 10 yıldır hizmette olan emeklilere bayram ikramiyesi bu yılda gündemde. Ramazan ayına az bir süre kala bayram için alacakları ikramiyeler emeklilerin şimdiden yüzünü güldürdü. 2022 emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? İşte ayrıntılar.

27.03.2022-15:02 - (Son Güncelleme: 27.03.2022-15:02) Cumhurbaşkanı onaylıyor. Emeklilere bayram ikramiyesi yolda

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyeleri yüzleri güldürdü. Son 10 yıldır enflasyonun altında emekli maaşı alan vatandaşlar yılda iki defa bayram ikramiyeleri almaktadırlar. 

Avrupa'nın emekli ikramiyeleri konusunda ülkemiz en üst sıralarda yer almaktadır. Emeklilere bayram ikramiyesinde çok iyi olan ülkemizde her yıl 2 defa bayram ikramiyesi olarak emeklilere verilmektedir. Emekli vatandaşlar bayram ikramiyesi alarak bayramda ekonomik açıdan daha rahat geçineceklerdir. Cumhurbaşkanlığı tarafından ödeme onaylanır onaylanmaz Mayıs ayının ilk haftası olan Ramazan Bayramından dolayı, Nisan ayının son haftası yatırılması beklenilmektedir. 

2022 emekli bayram ikramiyesi

Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Geçen senelerde bayram ikramiyelerine 1.100 TL ödeme yapılmıştı. 2022 yılı için henüz tam bir rakam belirlenemedi. Gelen bilgilere göre enflasyon oranına göre artış alacaktır. Enflasyon oranında artış yapılırsa emekli bayram ikramiyeleri 2.950 TL olması beklenilmektedir. Yılda iki defa yatırılan Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı için emekli bayram ikramiyelerin 2 bin TL olması bekleniliyor. 

Fakat Resmi Gazete 'de henüz yayınlanmadığı için bayram ikramiyelerin ne kadar olacağı hakkında kesin bir bilgiye sahip değiliz. Oranlara göre en düşük bayram ikramiyesi bin TL olacak yönünde. Yalnız iki farklı beklenti var. Bunlar, vatandaşın beklentisi ve enflasyon oranında artışın beklentisi. Enflasyon oranında artış tutarı ortalama 2 bin 950 TL olması bekleniliyor. Fakat vatandaşın beklentisi düşük.  bin TL beklentiler arasında. Emekli bayram ikramiyesi 25 Nisan 2022 tarihinde yatırılmaya başlanılacak. Ülkemizde son 10 yıldır bayram ikramiyeleri bayramdan birkaç gün öncesinde yatırılırdı. Bu yılda aynı şekilde uygulanacağı beklenilmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal