Milyonların gözü kulağı burada, uzmanlardan sevindiren bayram ikramiyesi tahminleri!

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı gelecek ikramiye haberinde. Geçtiğimiz yıl bin 100 lira olarak dağıtılan bayram ikramiyelerinde bu sene yapılacak zam heyecanla bekleniyor. İşte milyonlarca vatandaşa 2022 emekli bayram ikramiyesi zam müjdesi!

26.03.2022-12:36 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-17:47) Milyonların gözü kulağı burada, uzmanlardan sevindiren bayram ikramiyesi tahminleri!

Bu yıl zamlanan emekli maaşlarının ardından Ramazan Bayramı’nda verilecek olan emekli ikramiyelerinin son durumu merak konusu. Geçtiğimiz yıl bin 100 lira olarak dağıtılan bayram ikramiyelerinde bu seneki zam seviyesi heyecanla bekleniyor. Memur maaşları ve asgari tutara yapılan zamdan sonra emekli vatandaşlarda da ciddi bir artış bekleniyor Söz konusu beklenti ikramiyelerin en az 2 bin lira olmasını içeriyor. Peki, Ramazan Bayramı’nda verilecek emekli ikramiyeleri ne kadar?

İşte yapılan tahminler

Türkiye’de yer alan 19 milyon emekli vatandaşın büyük çoğunluğu düşük gelir grubu içerisinde değerlendiriliyor. Durum bu şekilde olunca bu yıl peş peşe gelen zamlar vatandaşların yüzünü bir hayli güldürmüş durumda. Şimdi tüm gözler önümüzdeki bayramlarda yapılacak ikramiye ödemelerinde. Vatandaşlar söz konusu ikramiye ödemelerinin en az 2 bin lira olmasını istiyor.

İkramiyeler ne zaman yatacak?

2018 yılında başlatılan ikramiye uygulaması bin lira olarak başlasa da geçtiğimiz yıl bin liralık zamla bin 100 lira olarak ödenmeye başlanmıştı. Bu yıl art arda gelen zamlarında ardından ikramiyenin en az 2 bin lira olması bekleniyor.

2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Bu yıl yaşanılan yüksek enflasyon oranı, döviz kurundaki belirsizlik ve dalgalanma birçok farklı alanda zamları beraberinde getirdi. Bu sebeple emekli vatandaşlar tarafından, en azından memur ve asgari ücretlere yapılan zam oranında bir zam bekliyor. En az 2 bin lira olması istenen bayram ikramiyelerine ne kadar zam yapılacağı konusu ise henüz netlik kazanmış değil.

Yeni yılda peş peşe gelen zamlardan sonra vatandaşlar emekli ikramiyelerine yapılacak zamlarında bu tutarlara yakın olmasını bekliyor. Uzmanların tahminleri yüzde 36,2 oranında bir artışın yaşanması yönünde. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal