Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Talimat! AK Parti Genel Merkez İdaresinde Yüzde 50 Değişim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dinamik kadrolar kurulması emri akabinde teşkilat idaresinde % 65 yenilik yapılan AK Parti'de genel merkez idaresinde de minimum % 50 oranında değişiklik yapılması bekleniyor. İstanbul'da da bu miktar % 60'ın üzerinde.

10.01.2021-12:50 - (Son Güncelleme: 10.01.2021-13:03)

Koronavirüs (kovid-19) nedeniyle büyük kongre sürecinin aksaklığa uğradığı AK Parti'de gelecek ayın bitimine kadar tüm şehir kongrelerinin yapılması, yedinci olağan büyük kongrenin de ramazan ayından öncesinde, nisan ayının başında yapılması bekleniyor. AK Parti bu takvime bağlı bir şekilde tekrar canlandı. Kulislerde, AK Parti genel merkez idaresinin minimum yarısında değişiklik yapılacağı, kabine değişikliğinin de büyük kongre süreciyle aynı zamanda yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongre sürecinin başlangıcında, ''dinamik, aktif ve motivasyonu yüksek kadrolar oluşturulması'' doğrultusundaki talimatıyla partideki değişim adımı ilçe teşkilatlarıyla başladı, şehir kongreleri ile sürdü. Bugüne dek teşkilat idarelerindeki değişim miktarı % 65'e yükselirken aynı yolun genel merkez idaresinde de uygulanması ifade ediliyor.

AK Parti'yi 2023 seçimlerine götürecek ekibin büyük kongre ile seçileceğine işaret eden parti kaynakları, partinin en yetkili yeri olan MKYK'nın minimum yarısında değişiklik yapılmasının beklendiğini ifade ediliyor. Kulislerde, uzun süredir 'gündemden kalkan' kabine yeniliğinin de, büyük kongre dönemiyle aynı zamanlı olması bekleniyor.

BÜYÜK KONGRE NE ZAMAN?

Büyük kongrenin ramazan başlamadan önce üç ya da dört Nisan'da yapılması ve düzenlenen yeni kongre takviminin MKYK'da gerçekleştirilecek değerlendirmeden sonra kesinleşeceği belirtiliyor. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kovid-19'daki duruma bağlı olarak, takvimi de tekrar yenilik yapılabileceği de belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal