AK Parti 3 İsim İçin Suç Duyurusunda Bulunuyor

AK Parti, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP'li Fikri Sağlar ile gazeteci Can Ataklı ile ilgili 81 şehirde suç duyurusunda bulunacak.

06.01.2021-12:00 - (Son Güncelleme: 06.01.2021-15:10) AK Parti 3 İsim İçin Suç Duyurusunda Bulunuyor
AK Parti, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP'li Fikri Sağlar ile gazeteci Can Ataklı ile ilgili 81 şehirde suç duyurusunda Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, gazeteci Can Ataklı ile CHP'li Fikri'ın Sağlar peş peşe yaptığı açıklamaları tepkilere yol açtı.

Can Ataklı ve İlker Başbuğ'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak yaptığı açıklamalar da iması olarak değerlendirdi.

Fikri Sağlar da başörtülü hakimleri hedef göstererek nefret içeren ifadeler kullandı.

Can Ataklı, "Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım. Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi." ifadelerini kullandı.

İlker Başbuğ da "Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi." diye konuşmuştu.

Fikri Sağlar ise başörtülü hakimlere ilişkin "Kendimden söylemek istiyorum. Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var." sözleriyle eleştirilerin hedef noktası olmuştu.

3 İSME SUÇ DUYURUSU

AK Parti temsilcileri de art arda gelen ve tartışmalara yol açan bu açıklamaların akabinde üç isim adına suç duyurusu yapılmasına karar verildi.

81 şehirde adliyede; Sağlar, Başbuğ ve Ataklı ile ilgili adli süreç başlatılması adına başvurulacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal