Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ordu'da müjde dolu açıklamalar: Doğal gazdan emekli ikramiyesine kadar vaatler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, peş peşe istifaların yaşandığı CHP'yi sert bir dille eleştirdi.

16.02.2024-14:37 - (Son Güncelleme: 16.02.2024-17:18)

2024 seçim çalışmalarının yeni ayağı olan Ordu. Altınordu ilçesinde miting düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’nun sevgisine layık olacaklarını dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:

“Boztepe'den Ordu'ya bakılmakla doyulmaz. Ordu'nun güzelliği söylemekle sayılmaz. Denizde dalgası var üstünde takası var Allah şahit Ordu'nun millete sevdası var. Bakılmakla doyulmayın, güzelliği sayılmayan, milletine, vatanına, devletine, sevdasına gökte uçan kuşların bile gıpta ettiği medarı iftiharımız Ordu. Senin her ilçenin, her mahallenin, sesimize sesiyle, sevdamıza sevdasıyla mukabele eden kadirşinas her bir insanını hasretle selamlıyorum. Ordu'ya mayıs 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanlığında sahsıma verdiği yüzde 62'yi aşan Meclis'te Cumhur İttifakı'na verdiği yüzde 61'in üzerindeki desteği için şükranlarımı sunuyorum. Bu rekor sonuçlarla Ordu Türkiye Yüzyılı'nın öncü şehirleri arasında yer alma kararını ortaya koymuştur. Ülkeye eser kazandırma ve millete hizmet etme yolunda girdiğimiz her mücadelede kayıtsız şartsız yanımızda yer alan Ordu safını bir kez daha şüpheye yer vermeyecek şekilde göstermiştir.

Biz de bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Ordu'nun bu sevgisine layık olmak için var gücümüzle çalışacağız. Dün Ordu ile aramıza kimseyi sokmadık, bugün de aramıza kimseyi sokmayacağız. İstismar politikası yapanlar, aramıza girmeye çalışanlar sakın bunlara yer vermeyin. Biz aramıza tefrika sokmaya çalışanlarla bugüne kadar yürümedik. Tam aksine biz bizimle bir olan, beraber olan, iri olan, diri olan, kardeş olanlarla beraber yürüdük, bundan sonra da onlarla yürüyeceğiz. Her kim aksini iddia ediyorsa yalancıdır, müfteridir, hilebazdır, kifayetsiz bir muhterisdir. Ordu'nun siyasi hokkabazlıklara değil sadece esere ihtiyacı var, hizmete ihtiyacı var. Türkiye Yüzyılı'na hazırlanmaya ihtiyacı var. Elbette bu ülkenin her bireyi istediği partide siyaset yapma hakkına sahiptir.”

“Eli işte gözü oynaşta olanlardan hayır gelmez!”

Partinin ittifak ve yerel yönetimine değinen Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Siyasetin namusu var. Evvela adayı olduğun partiye sadakat göstermen gerekir. Eli işte gözü oynaşta olanlardan ne partilerine ne de şehirlerine hayır gelir. Sadece partimizle, ittifakımızla yol yürüyenlerden mesulüz. Ne diyor 'Ben seçimi kazanacağım, ondan sonra AK Parti'ye geçeceğim.' Bizim onlarla işimiz yok. Herkesin kavga halinde olduğu CHP'ye bakım başka hissiyata kapılmak mümkün mü? Biz merkezi yönetimde miyiz? Bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı? Hilmi Güler ve ilçe belediyelerimiz seçimi kazandığı anda, Cumhurbaşkanı AK Partili Erdoğan. Hükümet onda. Yerel yönetimde de aynı şekilde olduğu zaman Ordu'nun kılına zarar gelmez. Bugüne kadar hüsnü niyetle çıktığımız hiçbir yolda yaya kalmadık. Kafalarında dolaştırdıkları 40 tilkiyle önümüzü kesmeye çalışanların hiçbirinin sonu hayırlı bir durakta bitmedi.

Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi doğalgazı nasıl getirecek? Biz varsak doğalgaz var, biz yoksak doğalgaz yok."

Emekli ikramiyesi artacak

Erdoğan konuşmalarında emeklileri de unutmayarak müjdeyi verdi. Emekli ikramiyesi güncel fiyatını açıklayan Erdoğan, şunları söyledi:

“Eskiden emeklilerin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu, ilk defa 2018 yılında biz getirdik. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkânlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz. Önümüzdeki bayram yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz"


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal