Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Çok Sert Tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün toplanan kabine toplantısı sonrasında CHP'ye iki olay üzerinden sert tepki gösterdi.

15.12.2020-02:15 - (Son Güncelleme: 15.12.2020-02:14) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Çok Sert Tepki!

Kabine toplantısı sonrası alınan birçok kararı vatandaşla paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boraltan faciasıyla ve taciz olaylarıyla ilgili CHP'ye sert tepki gösterdi.

TEK PARTİ CHP'SİNİN TARİHİMİZE SÜRDÜĞÜ LEKEYİ TEMİZLEDİK'

Konuşmasına Azerbaycan askerlerine rahmet dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Azerbaycan ile yepyeni bir köprü inşa ettik' ifadelerini kullanırken, 1945'te yaşanan Boraltan faciası ile ilgili CHP'ye daha önce görülmemiş şekilde tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Boraltan faciasında, tek parti CHP'sinin tarihimize sürdüğü utanç lekesini temizlemeyi bahşettiği için hamd ediyorum." ifadelerini kullandı.

'BORALTAN KATLİAMI HAKKINDA DAHA ÖNCEDE KONUŞMUŞTU'

2012 yılında AK Parti kürsüsünde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan boraltan faciası ile ilgili, '1945 yılında 145 Azeri aydın, Stalin zulmünden kaçıyor ve Türkiye'ye sığınıyor. Azeriler öz gardaşlarının yurduna gelip, öz gardaşlarıyla kucaklaşıyor. Stalin bu mültecileri geri istiyor. CHP hükümeti, sınır karakoluna telgraf çekiyor ve bu Azeriler'in iade edilmesi emrini veriyor. Sınır karakolu komutanı gözlerine inanamıyor. Azeriler, Türk askerlerinin ayaklarına kapanıyor. "Ne olur bizi siz öldürün, ama onlara teslim etmeyin" diyor. Azeriler'i teslim ediyorlar. Sınırda Türk askerlerinin gözü önünde Azeriler'i infaz ediyorlar. Komutanın da olaydan sonra intihar ettiği söyleniyor. İşte CHP kendi kardeşine bile sırtını dönen, ölüme terk eden bir partidir. Bugün CHP Azerbaycan'a göğsünü gere gere gidemez. Ama biz, Azerbaycan'a da, Suriye'ye de, Gazze'ye de göğsümüzü gere gere gideriz.' ifadelerini kullanmıştı.

'CHP'NİN KİRLİ ZİHNİYETİNE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de kimi siyasi partilerin temsilcilerinin ve onlarla aynı amacı paylaşan kesimlerin yalanı silah olarak pervasızca kullandığını ifade ederek, şunları söyledi:

'Terörle mücadele eden sınır ötesi harekatlarımıza, yatırımlardan koronavirüs salgınıyla mücadeleye kadar tüm hususlarda attığımız her adımda bu alçakça yöntemle karşılaşıyoruz. Kendi içlerinde yaşanan taciz, tecavüz ve hırsızlık gibi ahlaki çöküntüye işaret eden hadiseleri bile yalanla tersine çevirmeye kalkacak kadar tefessüh eden bu kokuşmuş zihniyetin takdirini milletimize bırakıyoruz. Ana muhalefetin başındaki zattan bu tacizcilerden, bu cinsel ilişkilerle alakalı, hırsızlıklarla alakalı, yapılan soygunlarla alakalı şu ana kadar en ufak bir açıklama duyduğunuz mu? Duymadık. Bu nasıl bir muhalefetin başı olmaktır?'

Bu kirli zihniyetin koronavirüs salgını gibi 83 milyonun tamamını ilgilendiren hayati meseleyi de yalanlarına alet etmesini kabullenmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Erdoğan, "Salgınla mücadelede bütün varlığımızı ortaya koyarak, pek çok yalanı ardı ardına sıralayıp önlerine konan hakikatlere asla kulak vermeden bir sonraki yalana geçenlere, müsamaha göstermeyeceğiz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal