Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400 Tartışmalarına Son Noktayı Koydu: Geri Adım Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400'ler konusunda son durumu açıkladı. Erdoğan, "Burada bizim yaptığımız bir anlaşma bulunuyor, kararlılığımız var. Geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil" dedi.

04.06.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 04.06.2019-11:03)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Büyük Çamlıca Cami'nde kıldı. Erdoğan, bayram namazı çıkışı basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Gazetecilerin S-400'lerle alakalı son durumu sorması ardından Erdoğan, "Burada bizim yaptığımız bir anlaşma bulunuyor, kararlılığımız var. Geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil" dedi.

"BİZ AMERİKA'YA KARŞI TEKLİFİMİZİ YAPTIK"

Erdoğan, bir gazetecinin S-400'lerle alakalı son durumu sormasının ardından, "S-400 hususunda bizim şu anda attığımız adım belli. Burada bizim yaptığımız bir anlaşma bulunuyor, kararlılığımız var. Buradan geri adım atmak gibi bir şey söz hususu değil. Burada biz Amerika'ya karşı teklifimizi de yaptık. Bunlardan bir tanesi, gerek Amerika gerekse bizim tarafımızdan gelen heyetler kuralım bu heyetlerimiz çalışma yapsın. Bunun haricinde bir başka adım da Biz Amerika'ya siz de bize Patriotlar verin fakat şartları da en az Rusya kadar olumlu yönde olmalı. Eğer Rusya gibi olumlu bir teklif olursa biz Patriotlar hususunda da adım atabiliriz. Bunu da kendilerine ayrıca ifade ettik. Ancak Patriotlar hususunda da bize Amerika tarafından da S-400'ler gibi olumlu karşı teklif gelmedi. Uluslararası ticarette kazan kazan esası her ülkenin menfaatinin gereği. Bu olmadığı zaman de biz herhangi bir şey almaya ne mecburuz ne mahkumuz. Bunu Amerika nasıl kendi menfaatine göre hassas davranacaksa Türkiye olarak bizler de menfaatimizi düşünerek bu adımları ona göre atacağız" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal