Cumhurbaşkanı Erdoğan YSK'nın Seçim Kurulu Kararını Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazı sonrasında YSK'nın seçim kurulu başkanları ile alakalı verdiği kararı değerlendirdi. Erdoğan, "Sanıyorum bir yanlış anlaşılma var. Mesele netleşmiş değil. Bütün bunlara karşı tedbiren parti olarak YSK'ya itirazımız oldu" dedi.

04.06.2019-10:51 - (Son Güncelleme: 04.06.2019-11:12)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 31 Mart'ta vazife yapan ve haklarında soruşturma bulunan ilçe seçim kurulu başkanları ile diğer görevlilerin 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimlerinde vazife yapmaları kararıyla alakalı konuştu. Erdoğan, "Sanıyorum bir yanlış anlaşılma var. Mesele netleşmiş değil. Bütün bunlara karşı tedbiren parti olarak YSK'ya itirazımız oldu" dedi.

Erdoğan, Çamlıca Camisi'nde bayram namazını kılmasının ardından cami içerisinde vatandaşlarla bayramlaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakanı Fatih Dönmez, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman da eşlik etti.

"Ramazan bayramımızı tebrik ediyorum" diyerek başlayan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

YSK'NIN AYNI KURUL ÜYELERİYLE DEVAM KARARI

Erdoğan'a, YSK'nın ilçe seçim kurulu başkanlarıyla alakalı kararı soruldu. Erdoğan, şu sözleri kullandı:

"Sanıyorum bir yanlış anlaşılma var. Mesele netleşmiş değil. Tüm bunlara karşı tedbiren parti olarak YSK'ya itirazımız oldu. Bazıları bunu sandık kurulu diye söylüyor, seçim kurullarına dönük söz konusu. YSK da itirazımız üstünden kararını verecektir. Neticesi hayırlı olur. Hakimlerle alakalı konu da karar mercii YSK değildir, hakimlerin bir yerden bir yere gönderilmesi HSK'ya aittir. Fakat tüm bunlarla birlikte de bu tür adımların atılması da şüpheye vesile eder. Gerek HSK gerek YSK'nın hasasiyetleri vardır, adımlar atılacaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal