Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: TBMM’de Şekillenecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, her ilde sulh komisyonlarını devreye alacaklarını duyurmuştu. Düzenlemenin TBMM’de şekilleneceği bilgisine ulaşıldı.

29.09.2021-09:26 - (Son Güncelleme: 29.09.2021-09:31) Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: TBMM’de Şekillenecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, her ilde sulh komisyonlarını devreye alacaklarını duyurmuştu. Düzenleme yeni yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) şekillenecek. 

SULH KOMİSYONU DÜZENLEMESİ TBMM’DE ŞEKİLLENECEK

Sabah'hın özel haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada; külfeti azaltan, zahmeti kaldıran, yargının iş yükünü düşüren alternatif çözüm yolunu daha hukuk sistemine kazandırmayı hedeflediklerine dikkat çekerek, her ilde sulh komisyonlarını devreye alacaklarını duyurmuştu. Her ilde devreye alınacak olan sulh komisyonu kurulmasına yönelik Adalet Bakanlığınca yürütülen düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) şekillenecek.

YENİ DÜZENLEME İLE TAZMİNAT VE ALACAK DAVASI ÖNCESİ SULH YOLU ZORUNLU OLACAK

Her ilde devreye alınacak olan sulh komisyonu kurulmasına yönelik Adalet Bakanlığınca yürütülen düzenleme ile İdari uyuşmazlıkların mahkemelere gitmeden önce çözülmesi ve bu suretle vatandaşların işlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu ve yeni yasama döneminde TBMM gündemine getirilmesi planlanan düzenlemede, idarelerin bünyesindeki sulh komisyonlarının yeniden yapılandırılması yer alıyor. Düzenlemede idare merkez ve taşra teşkilatında birden fazla sulh komisyonunun kurulması ile idarelerin taraf olduğu bazı adli ve idari uyuşmazlıklarda dava açılmadan önce sulh yoluna başvurunun zorunlu hale getirilmesi yer alıyor. Adalet Bakanlığınca yürütülen düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) şekillenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal