Covid-19 Kapsamında İdari İzin

Coronavirüs salgınında alınan idari izinler ne kadar sürecek? Bu konuda ne gibi gelişmeler ortaya çıktı. İşte merak edilenler...

09.06.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-17:24) Covid-19 Kapsamında İdari İzin

Covid-19 kapsamında idari izin verilen kişiler ve iznin ne kadar süre ile devam edeceği konusunda tüm gelişmeleri sizin için bir araya getirdik. İşte idari izin sayılan kişiler ve pandemi hakkında son gelişmeler!

Kimlere İdari İzin Verildi?

Covid-19 kapsamında idari izin kamu çalışanları için bu hastalıktan korunmak amacı ile sunulan harika bir fırsat oldu. Kronik rahatsızlığı olan kişilerin pandemi sürecinde idari izinli sayılması ve işe devam etmek gibi bir zorunluluğunun olmaması kişilerin iş hayatı için sağlıklarını tehlikeye atmalarının önüne geçti.

  • Kronik rahatsızlığı olan kişilerin pandemi sürecinden çok daha olumsuz etkilendiği uzmanlar tarafından net bir biçimde dile getiriliyor.
  • Böbrek, tansiyon, diyabet rahatsızlıklarından kansere kadar birçok hastalığa maruz kalan ve tedavi sürecinde olan kişilerin rahatsızlıklarının olumsuz etkilenmemesi için idari izinli sayılacakları açıklanmıştır.
  • Bu konuda gerekli olan belgelerin iletilmesi sonucunda izin başlayacaktır. Belgelerin güncel olması ve kurul onayı olması dikkat edilmesi gereken detaylardandır.

Bu detaylara bakıldığı zaman ne derece detaylı bir alt yapının geliştirildiği ile alakalı size net bir biçimde bilgi vermektedir.

Denetim Yapılıyor Mu?

Covid-19 kapsamında idari izin imkanının kötüye kullanılmaması için denetimler sorunsuz bir biçimde tamamlanıyor. Bu alanda yapılan denetimler bağlamında dikkat edilmesi gerekenler;

  • Kronik rahatsızlığın belge ile ispat edilmesi istenmektedir.
  • Kronik rahatsızlıkların sorunsuz bir biçimde ispat edilmesi için kurul raporunun güncel olması isteniri. Aynı zamanda bu belgelerin orijinalliği ile alakalı da incelemeler yapılır.

Bu hususlar kişilerin haklarının suiistimal edilmemesi için ne derece büyük çaba sarf edildiğini yansıtıyor. Kişilerin sağlığının her zaman iş hayatından önce tutulduğunun bir yansınmasıdır. Fakat özel sektörde durumun aynı olmadığını belirtmek gerekiyor. Özel sektörde kronik rahatsızlığı olan kişilerin bu derece uzun müddetli bir biçimde işten izin almaları söz konusu olmayacaktır.

İdari izinin 1 Haziran itibari ile esnetileceği fark ediliyor. Gerekli tedbirler alındıktan sonra normalleşme süreci ile beraber idari izinlerin artık kademeli biri biçimde kaldırılacağı ve normal hayat akışına devam edileceğinin belirtilmesi gerekiri.

İşten Çıkarma Yasağı Hakkında İnceleme

İdari izinli sayılan kişilerin özel sektörde zor duruma düştükleri de görülüyor. Kişilerin büyük iş gücü kaybına sebebiyet verdiğini iddia eden özel işletmelerin kronik rahatsızlığı olan kişileri işten çıkarma yoluna gittikleri de eklenmesi gereken detaylar arasındadır. İşten çıkarma yasağının 3 ay boyunca geçerli olduğu ve kişisel hakların suiistimalinin engellenmesi için bir imkan yaratılmak istendiği görülüyor.

İşten çıkarma yasağının bitmesinin hemen sonra işletmelerin küçülmeye gideceği ile alakalı söylentiler de bulunuyor. Bu yasağın ne kadar süre daha devam edeceği yönünde henüz bir açıklama yapılmamıştır. Bu konuda bir açıklama yapıldığı zaman size gerekli olan bilgileri eksiksiz bir biçimde sunacağız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal