Korona Kısıtlamaları Ne Zaman Bitecek?

Korona kısıtlamaları ne zaman bitecek; kısıtlamaların kaldırılma derecesi illerde yer alan mevcut durumlara göre değişim gösterebilecektir. İllerde meydana gelen gelişmeleri ve son durumları sizin için analizi ettik. Uzman yorumlarına ve salgının son durumuna ilişkin detayları göz önünde bulundurmanız gerekiyor

09.06.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-17:21) Korona Kısıtlamaları Ne Zaman Bitecek?

Korona Kısıtlamaları Nelerdir?

Korona kısıtlamaları ne zaman bitecek sorusunun yanıtlanmasının öncesinde bu kısıtlamaların neler olduğu öğrenilmelidir;

  • Korona kısıtlamalarının başında sokağa çıkma kısıtlamaları geliyor. Sokağa çıkma kısıtlamalarının 1 Haziran itibari ile bitirildiği açıklanmıştır.
  • İller arası seyahat kısıtlaması da salgının diğer illere yayılmasını ve kontrol altına alınmasının zorlaşmasını engellemek için koyulmuştur. Bu yasak da normalleşme sürecinin bir başlangıç noktası olan 1 Haziran itibari ile kaldırılmıştır.
  • Toplu alanlara sayı kısıtlaması getirilmesi uygulanmaktadır. Bu kural hala geçerliliğini devam ettirmektedir.
  • Otobüslere binerken kişilerin kesinlikle maske kullanması gerekmektedir. bu yasakta da herhangi bir değişim yoktur. Hatta toplu taşıma araçlarına maskesiz bir biçimde giren kişilerin direkt olarak otobüsten indirileceğine dair de bir kural getirilmiştir.
  • 18 yaş ve 65 yaş sınırları devam ediyor. 18 yaş sınırlamasının sebebi gençlerin yayılım hızını artırma olasılığıdır. 65 yaş sınırı ise bu kişilerin kronik rahatsızlıkları sebebi ile daha büyük bir risk altında olmalarıdır.

Bu kısıtlamalarda yapılan değişikliklerin illerde yer alan genel duruma göre yeniden uygulanabileceği ya da illerin karakteristik özelliklerine göre farklı değişimlerin de meydana gelebileceği eklenmelidir. Tüm bu hususların direkt olarak salgının vaka sayısına göre değiştirileceğini bilmelisiniz.

Aşı Çalışmaları Ne Zaman Sonuç Verir?

Korona kısıtlamaları ne zaman bitecek sorusu ile alakalı olarak kişilerin aşı merakı da devam ediyor. Korona virüsünün bu şekilde aşı ile kontrol altına alınabilir biri durum olmadığının altı çizilmelidir. Yakın gelecekte 1-3 ay arasında aşlının uygulanabilir olacağı düşünülmüyor.

Ancak 1-2 senelik periyotlarda aşının kademeli biri çözüm olacağı dile getirilmelidir. Genel manada suçiçeği aşısına dahi ulaşamayan insanların olduğu bir global sistemde tüm dünyanın Covid-19 aşısından istifade etmesini beklemenin kısa vadede gerçekleştirilebilir bir hedef olmadığının da nitelendirilmesi gerekir.

Hangi Önlemler Alınmalıdır?

Maske kullanımı ve sosyal mesafe bu konuda en net şekilde dikkate alınması gereken kavramlardandır. Salgın sürecinde ve sonrasında kesinlikle belirli biri süre hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri olacağını belirtmek gerekiyor. Siz de kısa bir sürede önlemleri uygulamaya alarak sosyal yaşantınıza belirli tedbirlere dikkat ederek yeniden dönme imkanını elde edebilirsiniz.

Normalleşme Sürecinden Vakalar Nasıl Etkilenecek?

Normalleşme sürecinden vakaların nasıl etkileneceği ancak 4 gün içerisinde belli olacaktır. Bu alanda halkın verilen uyarılara dikkat etmesi konusunda herhangi bir vaka artışının meydana gelmeyeceği dile getirilmektedir. Normalleşme sürecinin 1 haziranda başlamasından sonra halkın genel manada maske kuralına uyduğu da görülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal