Covid-19 Kapsamında Erteleme Bilgisi

Coronavirüs salgını kapsamında kredilerin ödeme tarihlerinde bir değişiklik olacak mı? Alınan borçların geri ödenmesi sonucunda bazı özel durumlar oluşturulmuştur. İşte o özel durumlar...

09.06.2020-17:23 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-17:20) Covid-19 Kapsamında Erteleme Bilgisi

Covid-19 kapsamında erteleme bilgisi kredilerin ödeme adımlarının daha kolay bir hale gelmesini mümkün kılıyor. Alınan borçların kişilerin maddi durumlarının kötüye gitmesi sebebi ile yapılamamasının olumsuz etkisinin meydana çıkmaması için bazı özel durumlar oluşturulmuştur. Sizin için ödeme erteleme süreci ile alakalı tüm detayları bir araya getirdik!

Erteleme Süreci ile Alakalı Detaylara Dikkat!

Covid-19 kapsamında erteleme bilgisi ile alakalı olarak kişilerin dikkate alması gereken hususlardan bazıları;

  • Çekilen kredilerin vadeli biri biçimde işleme alınmasının sonrasında salgın patlak vermiştir.
  • Ödeme planı hazırlanmış olsa da kişilerin salgın sebebi ile işini kaybetmesi durumunda hem devlete olan borçların hem de diğer bankalara olan borçların 3 ile 6 ay arasında ertelenmesi gündeme gelmiş ve onay almıştır.
  • Bu erteleme adımının sonrasında kişilerin özellikle faiz tutarına dikkat etmesi gerekir. bankalarda erteleme işlemleri belirli biri faiz eklemesinin kabul edilmesi ile mümkün kılınıyor.
  • Covid-19 sebebi ile yapılan ertelemelerde bankaların faiz talebinde bulunmasının birçok vatandaş tarafından olumsuz bir biçimde değerlendirildiği de dile getirilmelidir.

Siz de tek bir tık ile hızlı ve güvenilir şekilde erişim adımını tamamlama ve online bir biçimde ödeme adımlarını sonraki aylara erteleme imkanını elde edebilirsiniz. Bu imkanın suiistimal edilmemesi için sunulan belgelerin detaylı bir biçimde takip edildiğinin de dile getirilmesi gerekiyor. Herhangi bir şekilde kurumların yanlış bilgilendirilmesi durumunda kişilerin hakkında yasal işlem başlatılacağının da farkında olmalısınız.

İcra İşlemleri Durduruldu Mu?

Covid-19 kapsamında erteleme bilgisi kapsamında dikkate alınması gereken bir diğer husus da kişilerin icraya düşen borçlarının ertelenmiş olmasıdır. İcra işlemine düşen borçlarda takip kaldırılmıştır. Bu nedenle Covid-19 salgını sebebi ile kötüleşen ekonomik durumun daha da vahim bir hal almaması için kişilere ve kurumlara bu şekilde fırsatlar sunulmaya devam ediyor.

İcra işlemlerinin durdurulmasının gelir konusunda sıkıntı yaşayan kişiler için en azından bir süreliğine derin bir nefes almalarını sağlamıştır. Bu durumun ayın kaçına kadar devam edeceği bilinmiyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bu alanda bir açıklama daha yapılması bekleniyor. Sizin için en güncel bilgileri bu alanda toplamaya devam edeceğiz.

Ekonomik Durumda Temel Değişimler Nelerdir?

Ekonomik durum hakkında yaşanan diğer hususlar ise şu biçimde sıralanıyor;

  • Ekonomik durum kapsamında orta ve küçük işletmelerin büyük bir kısmı kapanma tehlikesi ile yüz yüze kalmıştır.
  • Asgari ücret ile geçinen kişilerin maddi durumlarının bir kademe daha kötü bir hale geldiğinin belirtilmesi gerekir.
  • Ekonomik manada sıkıntıların kredi ödeme ertelemelerinden dahi net şekilde görüldüğü fark ediliyor. borçlanan kişiler de borçlanmak için oldukça yanlış bir zaman olduğunu dile getirmelidir.

Diğer ülkeler ile kıyaslama yapıldığı zaman ülkemizin bu salgın döneminden diğer ülkelere kıyasla bir kademe daha hafif atlattığını ve hasarın çok daha yüksek olmadığını belirtmek gerekiyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal