Covid-19 İlçe Haritası

Covid-19 ilçe haritası incelendiği zaman neredeyse İstanbul’un tüm ilçelerinde durumun diğer illere göre daha riskli olduğu görülüyor. Bu konuda uzman yorumlarına ve salgın ile alakalı tüm gelişmelere haberimizde rastlayabilirsiniz.

09.06.2020-12:35 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:34) Covid-19 İlçe Haritası

Vaka Görülen İl Sayısı Başlangıçta Neden Açıklanmadı?

Covid-19 ilçe haritası ve il haritası ile alakalı verilerin neden başlangıç aşamasında açıklanmadığı ile alakalı büyük tepkiler gelmiştir. Bir prensip olarak vaka sayısına yer verilmiş fakat hangi ilde ya da hangi ilçede olduğu ile alakalı net bir bilgi paylaşılmamıştır. Bunun yanıtı oldukça açık. Kişiler vaka açıklandıktan sonra bulundukları yaşam alanında kendilerini tehdit altında hissederek temiz olan şehirlere de gidebiliyor.

Bu konunun aynı durumu İtalya’da da görülmüştür. Öncelikle Kuzey kesimlerde meydana gelen salgın bölgelerin açıklanması ve insanların panik halinde kaçışması ile berber tüm ülkeye yayılmıştır. Bu durumun önlenmesi için kişilerin il ve ilçe bazlı rakamlara ulaşması için en azından belirli bir süre beklenmiştir. Tüm illerde görüldüğü fark edildiği anda ise açıklama yapılmıştır. Bu şekilde kişilerin farklı bir ile gitme gibi bir isteği de olmadan süreç yönetilmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemlerin bu bağlamda dünya da örnek olarak gösterilen analizler içerdiğinin de dile getirilmesi gerekiyor.

İstanbul’da Son Durum Nedir?

Covid-19 ilçe haritası kapsamında incelemeler yapıldığı zaman İstanbul’un bu konuda hala risk altında olduğu daha net bir biçimde fark ediliyor. Bu süreç ile alakalı olarak dikkate alınması gereken detaylardan bazıları;

  • İstanbul remi kayıtlara göre 15 milyonun üzerinde bir nüfusa sahiptir. Gayri resmi kayıtlara göre bu sayının 19 milyona kadar çıktığı fark ediliyor.
  • Durumun sadece bu nedenle dahi diğer illerden daha tehlikeli olduğu fark edilmektedir. En net kavramlardan biri olan sosyal mesafenin bu derece kalabalık ve yoğun bir şehirde nasıl uygulanacağı merak ediliyor.
  • Ulaşım araçlarının kullanılması kaçınılmaz adımlardan bir tanesidir. Özellikle ulaşım araçlarının bu derece yoğun bir devirde bulunması mikrop yayılma olasılığını da artırıyor.
  • Yurt dışı ile iletişimin en yüksek seviyede olduğunun belirtilmesi gerekiyor. İlk vakanın da yurtdışı kaynaklı olmak üzere İstanbul’da görüldüğü açıklanmıştır.

Siz de hızlı ve sorunsuz bir biçimde İstanbul analizlerine göz atarak normalleşme sürecine geçilse dahi durumun ne kadar hassas olduğunu net bir biçimde görebilirsiniz. Bu durumun nüfus yoğunluğu daha az olan illerde bir kademe daha umut vaat eder nitelikte olduğunu da fark edebilirsiniz.

Nasıl Tedbirler Alınmalıdır?

Olası vakalara karşı olabildiğince geniş önlemlerin alınması için büyük çaba sarf edilmektedir. Özellikle sosyal mesafe ve maske kullanımı sizin iiçin kurtarıcı tedbirlerden biri olacaktır. Olabildiğince sık ve bol su ile ellerin yıkanması ve temiz tutulması da büyük önem arz ediyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal