Coronavirüs Salgını Milli Yüzücüleri de Vurdu!

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını sebebiyle bütün spor karşılaşmaları askıya alınırken yapılan önlemler kapsamında yüzme havuzlarının da kapatılması milli yüzücüleri kötü etkiledi.

25.04.2020-17:04 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-17:03) Coronavirüs Salgını Milli Yüzücüleri de Vurdu!

Geçtiğimiz aralık ayında İskoçya'da yapılan Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda ülkemize tarihin ilk madalyasını kazandırıp, erkeklerde Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'ye 19 sene sonra madalya sevinci yaşatan, daha önce de 2015 senesinde 50 metre kurbağalamada gençler kısa kulvarda dünya rekorunu eline alan ilk Türk yüzücü olan 22 yaşındaki genç sporcu Emre Sakçı, havuza geri döneceği zamanı iple çekiyor.

Performans sporlarında idman devamlılığının çok önemli olduğunu belirten Emre Sakçı'nın hocası Türker Oktay, "Emre tamamen Tokyo Olimpiyatları'na konsantre olmuştu ancak tüm organizasyonlarla birlikte olimpiyatlar da 1 yıl ertelendi. Şu an havuza giremediği için kara çalışmaları yapıyoruz ama yüzme sporunda havuzda süreleri korumak çok önemli. Türkiye'de şu an olimpiyat barajını geçen toplam 5 yüzücü var. En azından milli sporcular için illerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı havuzlarda sporculara hafta içi farklı saatler belirlenip, sosyal mesafe kuralına uyarak antrenman ayarlanabilir. Farklı ülkelerde sporcuların kulvarlar arasında mesafeyi koruyarak havuza girmeye başladığının haberlerini alıyoruz. Havuzlar tekrar açılınca fiziksel kayıpları toparlarız ama süreç uzarsa sporcular üzerinde bunun psikolojik etkilerini toparlamakta güçlük yaşarız" ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal