Çocuğunuza Bağırmak Yerine Bunları Deneyin

Bulunduğunuz durum ne olursa olsun hiçbir ebeveyn çocuğuna bağırmak istemez. Yaşadığınız durum içerisinde sakın kalmanın ve çocuğunuza tepkili yaklaşmamanın belirli yolları vardır. İşte çocuğunuza bağırmamak için 20 farklı yöntemin detayları...

11.06.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-14:39) Çocuğunuza Bağırmak Yerine Bunları Deneyin

Anlık kızgınlıklar ve bunalım anlarında çocuğunuzun size söyledikleri ya da sizden istedikleri sizin sinirlenmenize neden olur. Bu gibi durumlarda öfke kontrolünü sağlamak zor olduğundan istemsiz olarak çocuğunuza bağırabilirsiniz. Ama bağırmamak için kullanabileceğiniz bazı yöntemlerde mevcuttur.

BAĞIRMAMAK İÇİN 20 YÖNTEM

Çocuğunuz ile karşı karşıya kaldığınızda ona bağırmamak için yapanız gereke ilk yöntem tartışma esnasında ara vermeyin, problem ya da olay ne ise onu çözüp bitirene kadar çocuğunuzu bırakmayın. Çocuğunuzun yapacağı yaramazlıklar ya da tuhaflıklar sizi deli edebilir. Bu yüzden ne olursa olsun çocuğunuzun hareketlerine gülmelisiniz.

Öfkenizi kontrol edemediğiniz durumlarda şarkı söylemeyi deneyebilirsiniz. Bu yöntem sizi rahatlatacaktır. Ya da sabrınızın tükendiği boyuta geldiğini hissettiğinizde temizlik yapın. Yerleri süpürüp camları silmek sizin bağırmanıza engel olacaktır. Çocukların küçük yaşlarda meraklı olmaları ve devamlı soru sormaları doğal karşılanacak bir durumdur. Bu yüzden onlarla tartıştığınızda sorunu çözmek adına kendinizi çocuğunuzun yerine koyun. Bütün bu yöntemler sizin çocuğunuzla olan problemlerinizi çözmeye ya da öfkeli anlarınızda bağırmalarınıza engel olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal