Mutlu Çocuk Yetiştirmenin Formülü Nedir?

Mutlu çocuklar yetiştirmek için nasıl davranmalıyız? Pozitif çocuk nasıl yetiştirilir? Pozitif disiplinle çocuk yetiştirirken nelere dikkat etmeliyiz ? Çocuklara pozitif tanım nasıl yapılır? İşte hepsinin detayları…

09.06.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-16:44)

Mutlu çocuk yetiştirmek için pozitif disiplin yöntemine başvurmamız gerekir. Mutlu çocuk yetiştirmenin yollarını anlatan eğitimci Can Uysal, pozitif disiplin konusundaki bilgilerini aktardı. Peki, mutlu çocuklar yetiştirmek için nasıl davranmalıyız? Pozitif çocuk nasıl yetiştirilir? Pozitif disiplinle çocuk yetiştirirken nelere dikkat etmeliyiz ? Çocuklara pozitif tanım nasıl yapılır? İşte konu ile ilgili bütün detaylar…

ÇOCUKLARA POZİTİF TANIM NASIL YAPILIR?

Pozitif çocukların tanımını yapan eğitimci Can Uysal, yaşadığı her andan mutluluk duyan, paylaşmayı bilen, iletişim becerilerine sahip, arkadaşları  ile uyum sağlayan,  zor durumlara karşı alternatif çözümler üretebilen çocuklar için pozitif çocuk tanımı yapılabileceğini belirtti. Pozitif çocuk yetiştirmek için , çocuğun güvenli bir ortamda büyümesi, ailesinden sevgi aldığı bir toplumda yetişmesi gerekir. Çocukların her türlü ihtiyaç ve isteklerinin karşılanması  , aldığı her kararda destek olunmasını çok önemlidir. Pozitif disiplin yönteminin amacı mutlu çocuklar yetiştirerek bu çocuklara özgüven aşılamaktır. 

MUTLU ÇOCUK YETİŞİRMENİN FORMÜLÜ NELERDİR?

Pozitif disiplin yöntemi ile büyüyen çocuklar özgüvenli , organizasyon becerilerine sahip üretmeye meyilli bir yetişkin adayı  haline gelir. Pozitif disiplin yöntemi problem çözme becerilerini geliştirir. 

Bu disiplin çocukların daha neşeli ve mutlu yetişmesini sağlıyor. Eğitimci Can Uysal, çocuklara ceza vermek yerine onları ödüllendirerek teşvik etmeleri gerektiğini belirtiyor. Uysal,  Çocuklara ödül ve kural koymanın çocuk gelişiminde olumlu etkiler gösterdiğini vurguluyor. 

POZİTİF ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK İÇİN NASIL DAVRANMALIYIZ?

- Çocuklarınıza onların kapasitesine göre hedef koymalısınız. 

- Çocuğunuz iyi dinleyin. Onların isteklerini dikkate alarak nelerden mutlu olacağını nelerin onların motivasyonunu düşüreceğini iyi anlayın.

- Çocuğunuzun güçlü yanlarını öğrenin. Bu güçlü yanlarını nasıl kullandığını keşfedin. 

- Başarısız olmasına izin verin. Deneme yanılma yoluyla öğrenmesine müsade edin. Çocuklar bu şekilde hatalarından ders almayı öğrenecek ve başarılı olacaktır. 

- Ceza yerine ödül ve kural koyun. Bu onalrı yaptıkları işte daha motive olmasını sağlayacaktır. 

- Çocuklarınıza başarılı olacağı bir ortam oluşturun. 

- Hayatı boyunca  değişen koşul şartlarına rağmen, empatili olmasını öğretin. 

- Pozitif çocuk yetiştirmek için çocuklarınıza yetenekli olduğu alanlarda destek olarak ,  gerektiğinde o çevrede kendinize  ortam yaratın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal