Citroen Ami Türkiye satış fiyatı ne kadar? Citroen'in ehliyetsiz sürülebilen en ucuz elektrikli otomobili Türkiye'de

Citroen'in ürettiği yeni elektrikli araç modeli Ami'nin satış fiyatı belli oldu. Türkiye pazarında da satışa sunulacak Citroen'in yeni modeli Ami, ehliyetsiz de kullanılabilecek. Citroen Ami’nin Türkiye fiyatı kaç TL? Citroen’in yeni modeli ile ilgili işte merak edilenler!

05.03.2022-15:31 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-14:03)

Fransa markası olan Citroen’in yeni modeli Ami’nin Avrupa fiyatı belli oldu. Normal otomobil sınıfında yer almayan ve ehliyetsiz olarak kullanılabilen yeni araç modeli Citroen Ami'nin Avrupa fiyatı dikkat çekti. Ehliyete gerek duyulmayan yeni Citroen modeli sadece iki kişi kapasiteli. Yeni Citroen modeli Ami, küçük ve elektrikli olması ile dikkat çekiyor. Normal otomobiller kategorisinde yer almayan ve ehliyete gerek olmayan Citroen Ami’nin fiyatının ne kadar olacağı hakkında araştırmalar yapılıyordu. Citroen Ami fiyatı ne kadar? Citroen Ami’nin Türkiye fiyatı kaç TL? Citroen’in yeni modeli ile ilgili işte merak edilenler! 

Ülkemizde de satışa sunulan ve büyük bir ses getiren Citroen'in iki kişilik elektrik motorlu aracı Ami, normal otomobil kategorisinde yer almadığı için ehliyetsiz kullanımı ile piyasada biliniyor. Citroen’in yeni modeli Ami’nin yurt dışı fiyatı belli oldu. Citroen Ami’nin yurt dışında satış fiyatı 7 bin Euro olduğu belirtildi. Citroen’in yeni model elektrikli aracının Türkiye pazarındaki satış fiyatının ne kadar olacağı ise merak ediliyor.


Citroen Ami fiyatı ne kadar? 

Avrupa genelinde Citroen Ami’nin satış fiyatı 7.000 Euro olarak belirlendi. Ami’nin Türkiye satış fiyatı ise şimdilik 215.000 lira olarak fiyatlanmış durumda.


Citroen Ami'nin özellikleri nelerdir? 

Fransa'da elekrikli scooter olarak geçen ve B sınıfı ehliyet gerektirmeyen araç için 14 yaşını doldurmuş olmak yetiyor. Diğer Avrupa ülkelerinde ise bu yaş 16'ya çıkıyor. Türkiye'de ise Citroen Ami’nin kullanımı için ehliyet şartı aranıp aranmayacağı ise bilinmiyor. Yüzde yüz elektrikli olan Citroen Ami'nin azami hızı 50 kilometre/saat. İç tasarımı oldukça sade ve basit tasarlanan Ami, müşterileri için rahat ve kolay bir kullanım amaçlıyor. 5.5 kWh kapasiteli lityum iyon bataryasıyla menzili 70 kilometreye kadar çıkıyor. Ami, ev tipi prizlerde yalnızca 3 saatte şarj olabiliyor. Ami’nin Avrupa satış fiyatı ise 7 bin Euro civarında. Türkiye'ye sınırlı sayıda gelen elektrikli araç Citroen Ami'ler, büyük bir ihtimalle araç paylaşım modelinde hizmet verecek. Citroen Ami modeli, elektrikli scooter olarak tanımlanıyor. Bu nedenle Citroen Ami’den ÖTV alınmayacağı belirtiliyor. Ancak Citroen Ami’nin Türkiye fiyatı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Citroen Ami'nin boyutları nelerdir?

Boyutları nedeniyle şehir içinde kullanıcılarına park konusunda bir avantaj sağlayan Citroen Ami'nin Türkiye'deki tüketiciler tarafından nasıl karşılanacağı önümüzdeki süreçte belli olacak.

2 kişilik oturma kapasitesine sahip olan ve bagajı bulunmayan Citroen Ami, 14 inç büyüklüğündeki tekerlekler ile satışa sunulan araç, 2.41 metre uzunluk, 1.39 metre genişlik ve 1.52 metre yüksekliğe sahip.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal