Son Dakika: Erdoğan'dan Yüz Yüze Eğitimle İlgili Mesaj!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuşma gerçekleştirdi.

05.10.2021-15:11 - (Son Güncelleme: 05.10.2021-17:42) Son Dakika: Erdoğan'dan Yüz Yüze Eğitimle İlgili Mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde ''Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz.'' açıklamasında bulundu.

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE KARNATİNA TEDBİRLERİ ALINDI

Erdoğan, konuşmasına üniversitelerimizin 2021-2022 yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek başlarken yüz yüze eğitime geçiş sürecinde her türlü tedbiri alarak başladıklarını ifade etti.

Şu ana kadar sadece 2 okulda karantina uygulamasına gidildiğini belirten Erdoğan ''Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz.'' ifadelerini kullandı. 

EĞİTİM ÖĞRETİM KESİNTİSİZ OLARAK DEVAM EDECEK

Üniversitelerimizde de eğitim-öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlı olduklarını söyleyen Erdoğan ''1990'lı yılların sonunda dahi Türkiye'de 18-22 yaşlarındaki gençlerin okullaşma oranı yüzde 15'lerin altındaydı. 1990'lı yılların ortasından itibaren anti demokratik uygulamalarda toplumsal gerilimlerin merkezine yerleşmişti.'' dedi.

TÜRKİYE 230 BİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını ''Hükümete geldiğimiz andan itibaren üzerine en kararlılıkla gittiğimiz alanlardan bir tanesi de gençlerimizin çalışmasını artıracak çalışmalar olmuştur. Türkiye'de her ilimizin kendi üniversitesinin olmasını sağladık. Akademik personel sayımız 70 binden 180 binin üzerine çıktı. Artık 18-22 yaş aralığındaki gençlerimizin yüzde 44'ü yükseköğretime ulaşabiliyor. Bir zamanlar üniversite kapılarından içeri alınmayan kızlarımızın, erkeklerin önüne geçmesi hak ve özgürlüklerin geldiği noktanın göstergesidir. Bugün Türkiye kendi evlatları yanında 230 bin uluslararası öğrenciye de ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 3 bin 500 burs için 165 bin başvuru aldık.'' şeklinde sürdürdü.

YURT SORUNU TAMAMEN ÇÖZÜLECEK

Yurtlara ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "110 binin üzerinde yeni yatağı öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Yurt sorununu tamamen çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

''Türkiye'de 1 milyonun üzerindeki yurt yatak kapasitesiyle en fazla barınma imkanı sağlayan ülkedir. Nedir o Allah aşkına? Parklarda bankların üzerinde yatanlar... Bunlar öğrenci mi? Bunlar aynı Gezi'de olduğu gibi teröristler... Biz öğrenciye en büyük saygıyı gösteren bir iktidarız. Göreve geldiğimizde verilen burs 45 liracıktı... Şu an 650 liraya çıktık. Nereden nereye...'' 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal