Çin'den Tehdit Niteliğinde Uyarı! 13 Savaş Uçağı Birden Havalandı

Avrupa'da Rusya-Ukrayna gerilimi yaşanırken Uzak Doğu'da da ABD ve Çin’in Tayvan konusundaki krizi büyümeye devam ediyor. Son olarak ABD’nin yaptığı ‘Tayvan’a destek açıklaması’ Çin’i adeta çileden çıkardı.

11.12.2021-13:11 - (Son Güncelleme: 13.12.2021-17:50)

Dünya Rusya-Ukrayna gerilimini tartışırken diğer tarafta da Çin-ABD ve Tayvan arasında da tansiyon yükselmeye devam ediyor. Çin’in Tayvan adasını yeniden birleştirmek istemesi üzerine ABD başkanı Joe Biden'ın güvenlik danışmanı Jake Sullivan, böyle bir olaya asla izin verilmeyeceğini aktardı. 

ABD tarafından gelen açıklamaya cevap olarak, Çin’de bulunan Global Times gazetesi adeta tehdit niteliğinde bir uyarı yayınladı.

Çin'in komünist yöneticilerinin sözcülüğünü yapan Global Times gazetesinde yayınlanan mesajda, Biden'ın güvenlik danışmanı Jake Sullivan’ı ‘koca ağzını’ kapatmaya davet etti ve ‘'ülkeniz için daha fazla utanç yaratmaktan kaçınmalısınız. Bu tür tehditlerin inandırıcı değil çünkü ABD Tayvan'ı savunmanın maliyetini ödeyemez' şeklinde bir uyarı yayınladı. 


TEHDİT NİTELİĞİNDE MESAJ YAYINLANDI

Bununla birlikte Pekin’in devlet desteli medyası tarafından yapılan açıklama da, Tayvan adalarında çıkabilecek herhangi bir savaşa karşı Çin birlikleri, Tayvan’ı savunmak için göndereceği tüm ABD kuvvetlerine karşı saldığını belirtti. Bununla birlikte de Amerikan silahlarını imha edeceğini duyurdu.

13 SAVAŞ UÇAĞI HAVALANDI 

Çin, yayınladığı tehdit niteliğindeki uyarı mesajından sonra yaptığı açıklamanın doğruluğunu ispatlamak için Cuma günü Tayvan hava sahasına sekiz avcı uçağı ve iki nükleer yetenekli bombardıman uçağı da dahil olmak üzere 13 savaş uçağı gönderdiği öğrenildi. 

Çin bir süredir bu bölgede Tayvan hükümetini taciz etmek için benzer uçuşlar gerçekleştiriyor. Tayvan hükümeti, güç gösterisi yaparak hava sahalarında uçan Çin’e ait uçakların kendilerini tanımlamalarını ve ne niyetle bulunduklarını belirtmelerini şart koşuyor. 


Global Times'ta yer alan başyazıda ‘Kimse ABD'nin Tayvan'ı ne pahasına olursa olsun savunmak için gerçek iradeye sahip olduğuna inanmıyor. ABD, ölümcül bir savaş pahasına Tayvan'ı savunmaktan çok uzakta.’ ifadelerine yer verildi. 

Yazıda ek olarak, ABD’nin adaya asker göndermesinin sadece kendileri için tehlike arz edeceğini belirterek bu durumun caydırıcı olmadığı ifade edildi. Öte yandan ABD’nin Tayvan’a silah desteğinin sağlaması dahilinde Çin’in bu silahların tamamını imha edeceği de yazıldı.

YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU 

Başkan Biden, verdiği bir röportajda adanın saldırıya uğraması halinde savunmak için ABD kuvvetlerini göndereceğini söyledi ancak daha sonra yardımcıları yanlış anlaşılma olduğunu açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal