Çin Hükümetinden ABD'ye Orta Yolda Buluşma Çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı, sağlıklı, istikrarlı ve ilerleyen Çin-ABD ilişkilerinin iki ülkenin yararına ve uluslararası toplumun da beklentisi olduğunu vurgulayarak, Washington hükümetine orta yolda buluşma çağrısında bulundu.

10.05.2019-13:58 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-13:51)

Çin Dışişleri Bakanlık Sözcüsü Gıng Şuang, başkent Pekin’de gerçekleştirdiği olağan basın toplantısında Çin-ABD ticaret müzakerelerinin neticelerinin ikili ilişkileri nasıl etkileyeceği sorusu üzerine "Sağlıklı ve istikrarlı şekilde gelişen Çin-ABD ilişkileri iki ülkenin yararına, uluslararası toplumun da beklentisi." sözlerini kullandı.

'İKİ TARAF DA ORTA YOLDA BULUŞMALI'

ABD’nin Çin ile beraber koordinasyon, iş birliği ve istikrar temelinde Çin-ABD ilişkilerinin ortak inşasını sağlamak amacıyla çaba sarfetmesini umduklarını belirten Gıng, "Bu doğrultuda iki taraf orta yolda buluşmalı." şeklinde konuştu.

Çin Ticaret Bakanlığı, bugün yürürlüğe giren 200 milyar dolar değerindeki Çin mallarına yüzde 25 gümrük tarifesi uygulamasına ilişkin "Bundan derin üzüntü duyuyoruz. Gerekli karşı tedbirleri almak zorunda kalacağız." açıklamasında bulunmuştu.

Çin ve ABD'nin ticaret görüşmelerinin 11'incisinin devam ettiğini bildiren bakanlık, iki tarafın orta yolda buluşması, iş birliği yapması ve mevcut problemleri iş birliği ve müzakere aracılığıyla çözmesi temennisinde bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal