Çin'in Tayvan Tehtidi Devam Ederken ABD de Çin'i Tehdit Ediyor!

ABD Başkanı Joe Biden, Çin'in Tayvan'a girmesi durumunda ABD'nin Tayvan'ı savunup savunmayacağının sorulması üzerine ise 'Tabii ki de savunacağız, bu konuda verilmiş sözümüz var.' cevabını verdi.

22.10.2021-09:29 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-11:29) Çin'in Tayvan Tehtidi Devam Ederken ABD de Çin'i Tehdit Ediyor!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Tayvan topraklarına olan sınır ihlali devam ediyor. Çin hükümeti, Tayvan konusunda çizgisini net bir şekilde belli etmişti. Tayvan sınırının ihlali sonra ABD, Çin’e uyarıda bulundu. Çin ise Tayvan konusunda tavırlarının net olduğu mesajını verdi. Çin, Tayvan’da kim karşımıza çıkarsa savaşa hazır olmalı ifadelerini kullandı. 

TAYVAN'A VERİLMİŞ SÖZÜMÜZ VAR

Son aylarda Dünya, Çin-ABD krizi ile karşı karşıya. Çin devletinin ısrarla Tayvan topraklarını işgal etme isteğini ABD tehditlerle engellemeye çalışıyor.ABD Başkanı Joe Biden, Çin'in Tayvan'a girmesi durumunda ABD'nin Tayvan'ı savunup savunmayacağının sorulması üzerine ise 'Tabii ki de savunacağız, bu konuda verilmiş sözümüz var.' cevabını verdi. ABD Başkanı Joe Biden, tedarik zincirinde son dönemde yaşanan sıkıntıları gidermek için gerekirse Ulusal Muhafız güçlerini göreve çağırabileceğini açıkladı. Çin'in Tayvan'a girmesi durumunda, Tayvan'ı savunacaklarını belirten Biden, ‘Bu konuda verilmiş sözümüz var’ dedi. Biden, CNN'in düzenlediği forumda halkın ve sunucu Anderson Cooper'ın sorularını yanıtladı. Ağırlıklı olarak iç politika ve ekonomi başlıklarının konuşulduğu forumda Biden, altyapı paketi konusunda kısa sürede Kongrenin anlaşmaya varmasını beklediğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal